goldenwing Creative Commons License 2022.03.15 0 1 64721

Köszönöm, igen már jól vagyok ezen a héten, nincsenek köhögő rohamaim és egyéb tüneteim.

Ez egy informatív videó, amit betettél, sok ilyen érhető el a Youtube-on, amik hasznosak és amikből sokat lehet tanulni. Ne aggódj amiatt, hogy túl gyorsan történik minden. Minél több korcsolyát nézel, annál jobban fog majd menni az ugrások felismerése is. Szerintem az pl. sokat segít, ha megnézel egy pár régi programot és hozzánézed a protokollt, így mielőtt megnéznéd a programot már előre meg tudod nézni milyen ugráselemek és egyéb elemek vannak egy programban (a legegyszerűbben úgy szoktam rákeresni a protokollra, hogy beírom pl. hogy 2015 GPF isuresults, és máris kidobja a google a pontozólapot, amin belül a judges scores-nál megtalálni mindent).

Én nagyon szeretem pl. ezt a blogot, amin van néhány nagyon hasznos poszt a technikáról, amikben gif-ek is vannak, ami a könnyebb megérthetőséget szolgálja.

Az ugrásokról: hogyan lehet az ugrásokat megkülönböztetni, miért nehezebb az egyik típusú ugrás a másikhoz képest, ugrások pontozása és pozitív kivitelezési értékek (GOE-k) illetve negatív kivitelezési értékek - igaz, ez még 2017-ben íródott, azóta voltak szabály változások e téren, de tanulni azért lehet belőle így is :)

A forgásokról: forgás pozíciók és variációik, a forgások szintjei

A program komponensekről általában és külön a korcsolyázótudásról, illetve az összekötő elemekről

Ez pedig már haladóknak: a hat fordulat és hat lépést mutatja be, amik pl. a lépéssor különböző szintjeinél fontosak.

Előzmény: jinjang (64720)