Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 157
Dokia

Teljesen igazad van, nem szabad álltalánosítani én sem álltalánosítottam, pontosan azt mondtam hogy a nagyobbik része. Ez nem mindet jelenti.
Arról sem érdemes vitatkozni, kinek milyen vadász ismerősei vannak, mert pl. akiket én ismerek, azok nagyrésze sajnos nem olyan ember akiket te említettél. Ők itt nálunk szinte istennek érzik magukat, mert puska van a kezükben és a régi rendszerben lehetett is valami "hatalmuk", mivel az idősebb korosztályon látszik hogy félnek tőlük.
Igazából engem az bosszantott eddig a legjobban, hogy a hobbivadászok nem ismerik el hogy az ölés élvezete miatt vadásznak. Én valóban nem vadászom, de rengeteget járok ki az erdőbe, sokszor figyeltem meg vaddisznót, őzet stb. ameddig lehetett követtem is őket, de az nem jutott eszembe, hogy le kéne lőni. Sőt, csodálatos dolognak tartottam, ha pl. egy őzet láttam amint a "kis csmetéjével" mentek élelmet keresni. Ez egy csodálatos és gyönyörű látvány. Ez egy "család", amit a vadászok lélektelenül lerombolnak azzal, hogy kilövik valamelyik tagját. Így persze hogy nem értem, miért magyarázza az ilyen ember, hogy ő szereti sz állatokat. Most vagy szeretem az állatokat, és akkor próbálom védeni, segíteni őket hogy élhessék az életüket - elvégre ezt a bolygót nem csak az embernek "találták ki" -, vagy csak azt mondom hogy szeretem, de valójában belülről nem szeretem mert akkor nem tudnék golyót repíteni a fejébe. Egy térmészetfotósnak, sokkal nagyobb élményei vannak, mert ő ritka állatokat is lencse végre tud kapni hosszú órák munkája árán. Ez biztos vagyok benne /mivel én is fotózom bár nem vagyok profi természetfotós/, hogy sokkal nagyobb élmény de csak akkor, ha az ember nem az ölést szereti. Aki ölni szeret annak ez nyilván semmi, mivel a lényeg hiányzik számára. Ezt is el lehet fogadni /bár én nehezen/,mert ugye nem vagyunk egyformák, csak akkor nem kell azt bizonygatni, hogy mi szeretjük a természetet, az állatokat hanem be kell ismerni, szeretünk vadászni mert szeretünk ölni, és mivel ezt állatok esetében lehet törvényesen, senkinek semmi köze hozzá.