Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 155
Kedves Feri

Asszem félre értettél valamit! Én természetesen nem nézek le senkit azért, mert alacsony az iskolázottsága. Csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a vadászok nagyobbik része nem a magas intelligenciájáról híres. Ez azonban természetes, mert egy tanult embernek több dologra van rálátása, ezálltal jobban megérti hogy állatokat gyilkolni szórakozásból teljesen felesleges és értelmetlen.
A kép egyébként teljesen érthető: ott állnak a szerencsétlen legyilkolt állatok felett, és büszkék rá hogy kioltották az életüket, szerintük ez a tehetség, az alkotás.
Már bocs, de egy értelmiségi /most általánosságban beszélek nyilván vannak kivételek mindkét oldalon/, nem valószínű hogy azzal tölti a szabadidejét hogy állatokat öl, hanem mondjuk gyógyítja azokat /pl. állatorvosok/. Csak hát ez bizony nehezebb, mert ugye ehhez tanulni kéne nagyon sokat, szeretni kéne az állatokat stb. mennyivel könnyebb egyszerűen lőni és kész. Ehhez nem kell semmi csak egy jó puska.
Tudom hogy te is vadászol, ezért hozzád is intézhetem azt a kérdésemet, amit már a másik topicban is felvetettem.
"Szerintem a lényeg talán az amit valaki már leírt előttem, miszerint ha valaki nem az ölést élvezi a vadászatban hanem a "körítést" akkor miért szükséges a végén kioltani egy állat életét ? Természetesen most a szórakozásból vadászókról beszélek. Igazából ez a lényeg, mert itt minden hobbivadász megpróbálja elmagyarázni, hogy miért kell ölni ,és tagadja hogy élvezné a gyilkolást. De ha ez valóban így van, akkor miért nem fotózik inkább, ez esetben ugyanis minden körülmény/élmény ugyanaz csak -mint már valaki írta- a végén egy fotóval térne haza mint emlék nem egy hullával /bocs tetemmel/. És mégsem ezt teszik hanem lonek. Ezért nem tudom elfogadni az érveléseket, és ezért vagyok róla 100% -ig meggyozodve, hogy ok igenis a gyilkolást élvezik"
Azt pedig már sokszor megkaptam tőletek, hogy bunkó vagyok. Lehet, de majd ha el kell számolni az ebernek földi pályafutása után, asszem nektek kell valami komoly magyarázatot találni arra amit csináltok nem nekem.