Cicmarek Creative Commons License 2000.01.24 0 0 683
Sziasztok!

Új vagyok, s meg nem tudtam elolvasni végig az összes levelet, úgyhogy csak remélni tudom, hogy nem kérdezek feleslegeset.

Az egyik barátnom 4,5 éve nem tud teherbe esni. Végre eljutottak orvoshoz, ahol megállapították, hogy magas a prolactin szintje. Kapott gyógyszert, ami leviheti, de azért kivizsgálják. Lehet, hogy használ, s akkor lesz normális peteérése. A homérozés nem mutatott nála semmit.
Most elküldték MRI vizsgálatra. Volt valaki közületek hasonló helyzetben?

Nekem novemberben volt egy elhalt 9 hetes terhességem, már 2 cm-es volt. Nem vetéltem el, csak megszunt dobogni a baba szíve. Igaz, hogy o a 3. gyerekem lett volna, de nagyon megviselt a dolog. Ráadásul eddig abban a biztos hitben voltam terhes, hogy nekem ez könnyen megy. Aztán puff. A doki nem tudott magyarázatot adni, hogy miért. Hormonálisan rendben lehetett minden, mert 1 hete elhalt, s még mindig fennálltak a terhességi tünetek. A szövettan is mindent rendben talált, nem volt gennyesedés stb. Itt állok tehetetlenül, hogy mire vigyázzak, figyeljek legközelebb, s aggódom, hogy nehogy megint megtörténjen a dolog. Ráadásul a média állandóan nyomatja az abortuszos szöveget, hogy mennyire megrongálja a méhet, többé nem lesz gyereked. A terhesség befejezése is egyenértéku volt az abortusszal, úgyhogy az is kétségbe ejt, hogy leszek-e még terhes.
Volt valaki hasonló helyzetben? Kapott kielégíto választ a miértekre? Mit lehet tenni?

Köszi, ha válaszoltok. És bocsi, hogy én a 3. Miatt tépem a hajam, miközben másoknak egy sincs, de én még szeretnék legalább ketto.

Cicmarek