Zkt1 Creative Commons License 2022.03.09 -1 1 79357

"A Victron Multiplusz nem hibrid inverter, nem csatlakoztatható a hálózatra."

Hamis és hamis. Egy mondatban két tévedés. Szép :)

Hibrid inverter, mert az AC_be oldalon visszafelé is tud termelni. VDE, AS, G... minden certificate-je megvan.

Szóval nem értem miért nem vetették még fel az engedélyezett termelő inverterek listájára idehaza.

Illetve úgy hallottam, már elindították a folyamatot.

Természetesen mint minden sziget üzemű inverter csatlakoztatható a hálózatra, mint FOGYASZTÓ :)

"A hálózatra tápláló inverter kimenetén befelé is folyhat az áram, a szigetüzemű inverter esetében nem."

Ezért is van 1 bemenete, és 1 kimenete a szigetüzemű és valós hibrid invertereknek.

"Ez a kettő közti műszaki elhatárolás egyik (talán a legfontosabb) eleme.

A másik pedig az, hogy a hálózatos inverter nem képes önálló kimeneti jelet előállítani, nem is szabad neki."

Az anti islanding védelemre gondolsz?

Szerinted, miért vannak benne a relék? Hát, azért.

Amit grid-tie buta termelő inverterek AC kapcsolt hibridesítésekor külső leválasztóval kell megoldani, azt a valós hibrid inverter házon belül oldja meg.

Nem véletlen, hogy soksok éve ott a Voltronic Infinisolar az engedélyezett inverterek listájában ... és NEM a hibrid (AC kapcsolt valójában) szekcióban.

Így még ELMÜ-nek sem volt vele gondja. Nem úgy mint a "hibridesített" buta AC kapcsolt rendszerekkel :D

"Nem véletlen, hogy a hibridnek nevezett konstrukciók minden megoldása kettős, külön AC csatlakozási kimenettel rendelkeznek."

Külön AC BE-KI és külön fogyasztók felé AC KI port. Ahogy már írtam, mutattam, ábrát tettem fel .... épp csak el nem daloltam :D

Itt egy kis olvasnivaló: https://prohardver.hu/tema/napelem_de_csak_finoman/hsz_10858-10858.html

Előzmény: farkaséhes oroszlán (79356)