aggályos Creative Commons License 2000.01.21 0 0 53
A kormány azt szeretné, ha márciusban a parlament elé kerülne a pártok ingatlanjainak jogi helyzetét rendező törvényjavaslat - közölte Stumpf István. A kancellária-miniszter azt mondta, hogy adataik szerint az állami ingatlanok csaknem négyötödét az MSZP birtokolja, és mintegy 40-et jogszabályellenesen is használ.
A szocialisták a Miniszterelnöki Hivatal összesítését egyoldalúnak és félrevezetőnek tartják, ugyanis több száz önkormányzati ingatlant ingyen vagy jelképes, legfeljebb évi száz forintos díjért használnak a pártok, köztük sokat a Fidesz és a Kisgazdapárt. Az MSZP felmérése szerint összesen ezernél több állami és önkormányzati ingatlan van a pártok használatában, s ebből csak 245 a szocialistáké, tehát kevesebb, mint a párt parlamenti aránya.
A törvénymódosítást régóta sürgető Fidesz képviselője, Répássy Róbert úgy vélte, hogy az MSZP-nek még most is vannak ingatlanhasználati előjogai, amelyet 10 évvel a rendszerváltás után már semmi sem indokol. Hasonlóképpen érvelt az SZDSZ-es Wekler Ferenc is, aki szerint azonban a morális megtisztuláshoz az is hozzátartozna, hogy a Fidesz is elszámoljon saját korábbi székházügyével.
(Krónika)