Alonso Mosley Creative Commons License 2000.01.20 0 0 2
Jó topik. Remélem nem fog anyázásba fulladni egyik oldal (rajongók/gyűlölők) részéről sem.
Merthogy szerintem csak ez a két kategória létezik, legalább is azok körében, akik még látták őt versenyezni. Törtető, majdhogynem mindenkin átgázoló látszat alakult ki róla. Nagyrészt tévesen. Erről sokminden(ki) tehet. Senna is. Nehéz mindenki szemében jófejnek maradni akkor, amikor olyan egyéniségekkel kell megküzdeni azért, hogy valaki bekerüljön a Forma-1 élvonalába, mint Mansell, Prost és Piquet. Nem csoda hát, ha sokan utálták.
Viszont amit tudott, az mindenki részéről elismerésre méltő kell hogy legyen. Bármikor, bármilyen autóval, bármilyen időjárási és egyéb körülmények között képes volt a maximumot nyújtani. Bármikor rátenni egy másodpercet. És ez nem az autóból, hanem belőle jött elő. Elszánt volt a végletekig. Enékül nincs is semmi esély azt elérni, amit ő elért.
Ő a legnagyobb? Talán. Nálam igen.
Sokáig azt hittem, hogy egyebül én kedvelem. Bárki, akivel találkoztan, csak fikázni tudta. Aztán 1994 május 1-e után kiderült, hogy sokan vannak még, akik ugyanúgy tekintettek rá, mint én.
Olyan kedvenc, mint Senna volt, nekem nem lesz több. Egy szebb korszak eljövetelében azonban még nagyon reménykedem, ahol három-négy, esetleg még több, valóban vele egy kaliberű pilóta fogja elkápráztatni parázs csatáiával a Forma-1 rajongótáborát. Az ő versenyzésén kívül ez hiányzik nekem legjobban a mostani F1-ben.
Nem akartam, olyan ejtegetésekbe belemenni, hogy mi lett volna, ha...
Hát nekem ennyit jelent Senna. Még most is.