aggályos Creative Commons License 2000.01.20 0 0 topiknyitó
És akkor mi van ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szocialistáké a pártingatlanok 79 százaléka

A Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) elkészült a pártok által ingyenesen használt állami tulajdonú ingatlanokról szóló összesítés. Eszerint a 434 ingatlan 79 százalékát az MSZP használja. Még nagyobb az aránytalanság az ingatlanterületek használatának tekintetében, ugyanis a szocialista párt a mintegy 96 ezer négyzetméternyi terület 90 százalékát kapta ingyenes használatba. A politikai pártok többsége felülvizsgálatot és törvénymódosítást szorgalmaz, véleményük szerint ma már semmi sem indokolja az MSZP kivételes helyzetét.

A MeH felmérése szerint az MSZP majdnem négyszer annyi állami ingatlant használ ingyenesen, mint a Fidesz, az FKGP, az MDF, az SZDSZ és a KDNP együttvéve. A szocialista párt 342 állami tulajdonú ingatlant, illetve ingatlanrészt használ ingyenesen, míg az FKGP 26-ot, az MDF 20-at, az SZDSZ 17-et, a KDNP 15-öt, a Fidesz pedig 14-et. Mindez azt jelenti, hogy az MSZP az ingatlanok 79 százalékát, az FKGP hat, az MDF öt, az SZDSZ négy, a KDNP és a Fidesz 3-3 százalékát használja.
Amennyiben a területi arányokat vizsgáljuk, a különbség még szembetűnőbb. A MeH összefoglalója alapján kiderül, hogy az MSZP az összes terület - 96 632 négyzetméter - kilencven százalékát (mintegy 86 ezer négyzetméter) használja, míg az FKGP és az SZDSZ három-három, az MDF kettő, a Fidesz és a KDNP egy-egy százalékát.
Budapesten a Fidesz három, az FKGP 12, a KDNP öt, az MDF egy, az MSZP 40, az SZDSZ pedig négy ingatlanra, illetve ingatlanrészre szerzett ingyenes használati jogot. Megyei szinten a Fidesz 11, az FKGP 14, a KDNP tíz, az MDF 19, az MSZP 302, az SZDSZ pedig 13 ingatlanra kapott használati jogot.

Bővebben a Napi Magyarországban