mirla Creative Commons License 2022.02.20 0 0 19466

Laci,

a takarékjaid összegezve lesznek az adóhivatalnál, mert a bankok kötelesek lejelenteni a betéteket. De elvileg a belastingdienstnek mindegy, hogy a pénzed 1 vagy 3 banknál van, akinek vmi miatt nem kell, hogy egyben legyen a pénze, az mind így csinálja, hogy több banknál helyezi el. Ha a bank tönkremegy, a jelenlegi helyzetedben CSAK 100 e euróig tudod érvényesíteni a garanciát. 3 banknál ez 300 e, tehát safe vagy.

 

Az ilyen tégla megjelenésű házakat nem szokták szigetelni kívülről, mert itt nincs az a bepucolás, amit ez az időjárá le nem mosna egy idő múlva:/   Ezen kívül sztem nem is engedélyeznék, hogy egy sorháznál az egyik ház szigetelést és más színt kapjon. Az energiatakarékosság jegyében viszont mindenféle szigetelési + napelem akciók vannak, erre az önkormányzatnál választ kaphatsz. 

 

A carpoort tetején én se értem a kavicsot, nekünk zárt tárolónk van, annak a tetejére azért szoktak, mert a kavicsréteg is szigetel, jelent pár fokot télen-nyáron. Mi nem tetettünk, mert nehéz, ronda, és megnő benne a gaz egy idő múlva, nem lehet jól takarítani.

 

Nyikorgó deszkafödémet én se vennék soha!!! Ahol mi lakunk, betonfödém van, 1984-ben épült. Az ősrégi belvárosi lakásokban láttam ilyeneket, Hágában. 

 

A link, amit feltettél, borzasztó, én még ilyen gusztustalan prezentációt nem láttam, minden személyes holmi elöl, rendetlenség. Elképzelem, milyen állapotban van maga a ház is.  Megnéztem u.annak a makelaardijnek más eladó házait is, ott nincs ilyen kupleráj!:)

 

Eindhoven előnyös, közelebb vagy Mo-hoz, nagy város, jó ellátással, talán munkalehetőségekkel is számodra, ezt nem tudom. Én viszont pont a reptér miatt nem vennék ott, szerintem egész nap hatalmas a légtérben a forgalom (és a zaj).:/  Amsterdam és környéke ugyanígy, ráadásul ott csillagászati árak vannak, vidéken még egy leheletnyivel talán kedvezőbb.