misinator Creative Commons License 2022.02.19 0 0 1630

Bár kérdésed óta is téma volt a zajcsillapítás, de most lett aktuális a válaszom; kimozdultunk a város közvetlen környezetéből.

Ugyanis ma voltunk apóséknak megmutatni (Mindenki előtt titokban tartottuk eddig; úgysem olvassák ezt a topikot) a khm. Volga DCT-t.

Apósnak (83) régen kétütemű Wartburgja volt. Miután elvittük őket egy bemutatós körre, megkérdeztem tőle, hogy milyen nagy motort tippel bele?

(Az Auto Bild jár neki, tőle kapom)

Azt mondta, hogy minimum 1.5-os, de inkább 1.6 turbó lesz. (Látjátok; egész jól képben van az öreg).

Látnotok kellett volna a kikerekedett szemeket, amikor mondtam neki, hogy ezres háromhengeres...

Mindenesetre felnevetett, amikor meglátta a Big Blockot :-)

Aztán jött a szóbeli technikai leírás (Köszi kisfo!) videódemonstrációkkal:

https://www.youtube.com/watch?v=V120PfzszL0

Meg amit már egyszer linkeltem:

https://www.youtube.com/watch?v=uhsgdwUX1-w&t=653s

 

Ma már elég szépen kapcsolgatott a DCT, egyre ritkábban ejti le váltás után 1700-1800 alá a fordulatot a nyugodt vezetési stílus ellenére sem. Csak egyszer zavarodott meg egy emelkedős ívben történő normális gyorsításkor, hirtelen nem tudta, hogy hova kapcsoljon vissza. Három fokozatot is bepróbált hirtelen. De utána összeszedte magát, s a megtorpanásos körforgalmakat már magabiztosan kezelte le.

 

Szóval akkor országúti zaj. Ugye sajnos/vagy nem sajnos nincs összehasonlítási alapom, de a párommal nem tapasztaltuk rossz útfelületen sem zavarónak egyáltalán a gördülési zajt.

A motor jellegzetes - amúgy nem túl szép tónusú - háromhengeres kopogós morgása marginális.

Most jut eszembe, nem készítettem Spectroid alkalmazással méricskét. Na majd máskor. (Hiteles nem lesz).

De normális minőségű útfelületen a legzavaróbb zaj (vigyorogtunk is rajta rendesen) a kulccsal kapott kulcstartó zizegése volt mindkettőnk számára.

De tényleg.

 

 

Az Albeával szerzett tapasztalat birtokában gyanítom, hogy van érdemi hatása jelen esetben is az alváz és üregvédelemnek.

 

www.octinfo.com: Ugye te vagy Miskolc környéki?

Ha gondolod, találkozhatunk, hogy összehasonlítsuk a két Life-ot - még ha el is térnek a szerelt kerekek, meg a motor-váltó - hogy, van e érdemi különbség  zajkomfortilag.

 

 

Előzmény: Jax1980 (1590)