Szia Janka!
Frescati kimaradt, a többit tapasztalat alapján jó szívvel ajánlom, és Frescati is megér egy utat szerintem.
Castel Gandolfo: csak a kisvarost és főterét templomot, klassz panorámát láttam, akkor még nem volt látogatható a palota és a kert sem. Írtam róla. Nyitás után békeidőben még tervben volt, a Vaticánból vonattal szerettem volna menni, és a kertet is palotát is megnézném. Úgy rémlik, azonos napra nem illeszkedtek, de aktuális infók számítanak, nem vagyok képben. A Musei Vaticani honlapon jegyfoglalási infók árak nyitvatartás fent van.
A Vaticani Kertről részletes beszámolót írtam, a szenvedélyes weblapon is megtalálod. A Musei Vaticaniból indultunk ahol a makett van, csak vezetéssel látogatható, utána a Múzeumokat egyénileg lehetett megnézni. Nem olcsó kategóriás programok, én szerettem.
Tivoli: részletesen írtam róla. A város is hangulatos, szerintem 2 napot érdemes rászánni. Villa Adriana hatalmas terület, sok rom plusz múzeum sziesuta!kívül esik a kisváros központól.D"Este szökőkútjai nyáron működnek. Boltok éttermek templomok sziesztát tartanak.
Viterbo középkori gyöngyszem sok templommal magyar vonatkozású emlékekkel. Többször írtunk róla. Érdemes a Minden ami Olaszország... topikot is szűrni.
Segway túrát ne hagyd ki! :) Garbatella, Catacombák, Trastevere, magyar mise, lazulós fare nientenapok, csak úgy céltalan rácsodálkozós barangolások. :)