VAG Creative Commons License 2022.02.10 -3 0 20399

Hát igen, kisgyerekekkel lehet, hogy érdemes fokozatosan csinálni, főleg, ha tudja az ember (vagyis reméli), hogy többször is visszamegy még. Agulla is nagyon jó hely, Mesquida-nál védettebb és gyakrabban hullámmentes. 

Cala D'Or-tól északra első próbának például a Cala Domingos jó lehet. Jó a homok, a víz is tiszta és (kivéve teljesen keleti szelet, de az nem gyakori) nincs nagy hullám. Az egyik "ágán" többen vannak (a Gran, az északi), ha szeretnek más gyerekekkel bandázni, az is jó, de szerintem a déli oldala (Petits) jobb. Ott kevesebben vannak, autóval is egyből ott lehet megállni (Cala Murada felől), kell kicsit lemenni gyalog, de nem veszélyes, rendes lépcső van. Van vizimentő, bolt, orvos, mind a két oldalon a faluban, nagyjából bármi történik, meg lehet oldani. Első keleti parti fürdéshez szerintem kiváló. 

 

Strand Cala Domingos Petit, Mallorca - YouTube  

 

Formentoron tényleg elviselhetetlen volt már az utolsó 5-6 évben. A világítótoronynál ha nem reggel, vagy este mentél, órákig lehtett sorbaállni (a végén egy fal van és annyi, talán 40-50 autó meg tud állni, de azok is centizve, pedig ment oda busz, szippantóskocsi, jégkrémszállító, minden). A legtöbben azt sem tudták, miért állnak sorba, megfodulni sem egyszerű,  ráadásul ugye nem nézték meg, mire kell készülni (elsőre én is befostam...), a szerpentintől meg a szakadétól mindneki beijed és lassan megy, az angoloknak nehezítve a bal kormánnyal. Aztán sokan mentek a hotelba is (most felújítják, ki van belezve), a strandra is (Cala Figuera-hoz is, nem csak az alsó strandra), fel az Alebcutx-toronyhoz, meg hát ugye a Colomer kilátóhoz. A világítótóronynál meg a Colomernél volt olyan káosz, hogy csak na. Mi már csak reggel jártunk, hogy 10-kor, de legkésőbb 11-kor kiérjünk visszafelé, akkor kezdődött a neheze. Szóval indokolt, csak el kellene dönteni, hogy ki, mikor és meddig mehet be a zárás alatt. Eddig minden évben változott mind a három dolog.

Előzmény: sasa133 (20396)