zsuri Creative Commons License 2022.02.10 0 0 19206

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem rocker-es síkkel kapcsolatban. Előrevetem: nem vagyok nagy síelő, inkább boardozom, de mindettől függetlenül jó 30 éve azért minden évben volt rajtam sí.

 

Pillanatnyilag egy régi Atomic 9.10 160 funcarving lecem van, a 2000-es évek elejét idéző nagy emelővel. Nincs vele bajom, szerintem nagyon kellemesen lehet vele kanyarogni, de gondoltam kipróbálok valami új, más jellegű lecet, ami délutáni széttúrt vagy friss havas pályán is jobban működik. A választásom egy Salomon XDrive 8.0Ti-ra esett 156-os méretben: érdekelt, hogyan működik a rocker és a 15mm-el szélesebb középrész viselkedése is.

 

Sajnos csak 1.5 órát sikerült vele menjek, mert a fő próbanap előtt baleset ért, de ami feltűnt: kemény, jeges pályán a léc orra iszonyatosan csúszkált ide-oda. Nem vagyok nagy síelő, bőven lehet, hogy a technikámmal van a baj - viszont ugyanezzel a technikával a régi full camber sílecem biztosan nem csúszkált ennyire. Ez a jégen csúszkáló orr általánosan jellemző a rocker-es síkre, vagy nem jó sít választottam, vagy máshogyan kell terhelni mint a camber-es síket, vagy béna vagyok?