Én az idén csináltam először savanyú káposztát.
Savanyú káposzta recept van sok a neten, itt a csoportban is sok receptet megosztottak. De a fermentálós csoportban találtam rá egy fermentálós könyvre.
Azt megvettem és az alapján csináltam a hagyományos káposzta mellett narancsos lila káposztát befőttes üvegben. Én előtte még soha sem láttam ilyet. Habár csak most kezdtem el vele foglalkozni.
A befőttes üveges elrakás is új volt számomra, állítólag eláll benne egy évig is. Ha működik ,azzal megoldódna a tartósítás probléma. Mert apránként, fogyasztáskor bontanám fel az üvegeket.
Még most savanyodik, nem tudom, hogy milyen lesz.
Az ötlet a fészbúkos csoportból volt, csak ki kellett szelektálni a rengeteg felesleges hozzászólást, zajt.
De az probléma, hogy bármilyen hülyeséget lehet írni. Egészségre veszélyes tanácsok is előfordulnak.
Persze a megoldáshoz sok úton el lehet jutni.