BLaczy Creative Commons License 2000.01.15 0 0 106
Bocsánat, kicsit off topic és hosszú leszek.
Véleményem szerint az a helyzet, hogy jelenleg tök felesleges elindítani olyan topicot amiben bármilyen vonatkozásban szerepel a Microsoft vagy Bill Gates. Függetlenül attól, hogy az esetleges hír egy új termékről, új technológiáról, pénzügyi eredményekről vagy, mint a jelen esetben, személyi változásokról szól, a topic záros határidőn belül Linux kontra Windows flame war-rá alakul. Ugyanakkor úgy vettem észre, hogy ezek a flame war-ok az esetek döntő többségében (minden érintett tegye a szívére a kezét), a Linuxos oldalról indulnak.
Jómagam Windows programozásból élek és elég rendesen tapasztalom a meglévő hiányosságokat, bugokat, GPF-et és Blue Screen-eket. Ezért nyilvánvalóan az időm nagyrészét a Windows-os problémék megoldása köti le és örülök, ha több, kevesebb sikerrel ezeket meg tudom oldani. Ugyanakkor elképededve látom, hogy a Linux oldal micsoda elképesztő energiákat fordít a Windows fikázására különböző levlistákon és fórumokon, ahelyett hogy arra koncentrálnának, hogy létrehozzanak egy olyan OS-t ami a szarba döngöli a Windows-t. Nekem, mint fejlesztőnek is érdekem, hogy egy klassz rendszer alá fejlesszek és számomra tökéletesen mindegy hogy mi a neve. Az elsődleges szempont, hogy a megrendelő mit kér.
Most M$-t kér.
Ha X év múlva Linux Rules the World, akkor az alá fogok dolgozni.
Szóval a Linux társadalom inkább azon sportoljon ezerrel hogy létrehozzon egy olyan terméket amit a világ legalább annyira bekajál (QUALITY & MARKETING), mint a Windows-t.
A Linux oldal örüljön annak, hogy már most is jobb szisztémával rendelkezik (ez csak hízelgés...) mint az MS, használja, dolgozzon vele, és törekedjen rá, hogy legalább meg X nagyságrenddel jobb és eladhatóbb legyen, ahelyett hogy szegény Windows-os köcsögöket (mint én) fikázzon.
Szeressük egymást gyerekek.
Az anyázó leveleket teljes tisztelettel várom a megadott mailbox-omba.