endrepp Creative Commons License 2022.02.07 0 0 182603

Ami élelmiszer minősítéssel rendelkezik, az élelmiszer, az minősített technológiában készül, minőségbiztosítási terv szerint akreditált laborokban ellenőrzik a minőségét, ugyanez vonatkozik a csomagoló anyagára is. HACCP rendszer biztosítja az üzemi terület higiéniáját és a gyártás folyamatainak ellenőrzését, ami nem rendelkezik élelmiszer minősítéssel, ott nem invesztálnak olyan gyártási technológiára és üzemi körülmények kialakítására, ami élelmiszergyártáshoz szükséges, mert többszörösébe kerül.

 

a magyar vízszabvány utcájába

 

Az EU-n belül harmonizált szabványok biztosítják az élelmiszerek szabad kereskedelmét minőségi szempontból, tehát ha egy élelmiszer Németországban gyártási engedélyt kapott és az alapján a gyártó kiadta a CE minősítést, akkor a termékhez elég az eredeti minőségi tanúsítványt és minősítési dokumentációkat csatolni, nem szükséges az adott országban újraminősíteni.

Előzmény: Freedom of mind (182601)