Bobby75 Creative Commons License 2022.02.04 -2 0 191

Sziasztok! Segítséget-tanácsot szeretnék kérni.

Vettem egy Nikon 1 S1 fényképezőt viszonylag jó áron. Igazából csak arra kell, hogy a kutyákat tudjam fotózni vele, és ne kelljen telefont vinnem magammal folyamatosan.

A gondom az, hogy lakásban teljesen használhatatlan, mert a kijelzőn szinte semmi nem látszik. Adatok igen, a kész fotót vissza tudom nézni de az élő képből tele állásnál semmi, csak ha fényforrás felé fordítom. Nagylátónál nagyon homályosan látszanak az alakok, de fókuszálni nem tud. Kint rendben van, látszik az élőkép, fókuszálni is tud, de ahogy kevesebb a fény, minden elsötétül. (Ráadásul az objektív két végpontján szintén totál eltűnik a kép a kijelzőn. Az adatok látszanak, de az élőkép egyáltalán nem, bármilyen jó a megvilágítás. Picit megmozgatva a zoomot, újra van élőkép.)
Az elkészült képek kb. rendben vannak, de ez így elég fura nekem. Szerintetek ez objektív hiba, vagy a géppel van valami. Már arra ois gondoltam, hogy eladom alkatrészként, hátha valamit vissza tudok hozni belőle, de ha csak objektív hiba, akkor adnék még neki egy esélyt.

Köszi a segítséget! Üdv: Robi