Pompiere Creative Commons License 2022.02.01 0 1 55370

Ez már erősen OFF lesz! Kérlek ne is válaszolj rá, nem óhajtom tovább veled ezt az eszmecserét folytatni!

 

 

Azt nem érted meg, hogy a vállalkozó olyan tervekből dolgozik amilyet eléje raknak. Nem ő tervezi meg azt, amit aztán megépít. Hitvány tervek esetén, amelyek általában  a kivitelezés során derülnek ki, lehetnek ellenérvei, - ha lelkiismeretes - de attól még neki az alapján kell dolgoznia, mint ami a papírra van vetve. Ha az sz.., akkor a végeredmény is az lesz. Ha nem a tervek alapján dolgozna - mint említettem még ha az rossz is - akkor jogosan kérnék tőle számon, hogy miért nem a papír alapján csinálta.

 

Szóval lehet itt az önkormányzatot védeni, foggal-körömmel, de attól még ők a hunyók. Ők bólintottak rá mindenre, ami alapján a vállalkozó dolgozni kezdett.

 

Természetesen egészen más a helyzet, ha a vállalkozó nem tartja be a kiviteli tervek előírásait. Ilyenkor ő a felelős. Erre nagyon jó példa ami itt történt a környékünkön: Szeged és Bordány közötti úton, Szeged közigazgatási területén buszöblöket építettek. Egy ellenőrzés során kiderült, hogy néhány helyen a  beton vastagsága nem éri el a kiviteli tervekben meghatározott vastagságot (egy-két-három centikről volt csak szó). A megbízó az összes ilyen helyen felverette a betont és újracsináltatta.

Előzmény: Hírfigyelő (55362)