Törölt nick Creative Commons License 2022.01.31 0 0 213776

"Mivel érdemes kezelni a lépcsőlapokat"

 

- Olajjal. Akármilyen keményolajjal, amit lépcsőkhöz, parkettákhoz ajánlanak. Auron nr 123 vagy 126. Vagy más keményolajjal. De ez minden kritériumodat teljesíti. De ne sajnáld a nem látszó oldalról se az olajat!

 

"Mivel érdemes a gipszbetonhoz ragasztani (a lépcsődűbelen túl)?"

 

- Tytan 60 másodperces ragasztóval. És nem kell semmiylen dübel.

 

Azért vagyok ennyire konkrét, mert tesómnál 4 éve pont gipszbeton lépcsőt burkoltam be, igaz nem dióval, hanem akáccal, munkapultokból kivágva.  Itt pár képet megnézhetsz róla. Annyi, hogy ugye a (Baumaxos) akác munkapult elő volt olajosan kezelve. Tesóm parkettás barátja hozott Németországból még vmi keményolajat, amit ott kint erre használnak, azzal kentük át (mindkét! oldalt). De a nevét sem tudom meg ha tudnám sem biztos hogy lehet itthon kapni.

 

Nyilván tudod, de leírom: ragasztás előtt ugye portalanítás és tapadóhidat a lépcsőkre felkenni melegen ajánlott. Miután ez megvolt, az egyik lépcsőfokra leteszteltünk egy kis bútorlap darabot, hogy ha az (nem éppen beszívódást segítő felületével) odaköt rendesen a Tytan-nal, akkor az akác még inkább oda fog. Másnap fel kellett vésni a bútorlapot a lécsőfokról, annyira ragaszkodott a gipszbetonhoz. Szóval jó az a Tytan, mindenféle dübel nélkül a negyedik évét tapossa a lépcső (illetve taposnak rá) és semmi baja, se nem mozog, se nem vetemedik.

 

Előzmény: Lordgreg (213765)