Tibb2 Creative Commons License 2022.01.30 0 1 703

"Pedig a kedvenc indián felderítője, Véres Kés direkte figyelmeztette is tört angolsággal, miután aggodalmas arccal vizsgálgatta a fűben a rengeteg patanyomot:

"- Nagyon sok sziú. Nagyon nagyon sok."

 

Meg azt is javasolta Custernek, hogy ne nyomuljanak be a völgybe, de az természetesen ignorálta az indián tanácsát..."

 

 

Custer először várni akart még egy napot, június 26-a reggeléig. Több indián felderítője viszont pont azt tanácsolta neki, hogy támadjon azonnal, pl. a varjú Félig Sárga Arc azzal érvelt, hogy a sziúk már meglátták a katonák tábortüzeinek füstjét, ezért rögtön támadni kell. Custer ekkor még mindig várni akart. Ekkor egy másik varjú, Fehér Ember Megszalasztja azt mondta neki: "Ez a terv nem jó. A sziúk már meglátták a harcosaidat." Vörös Csillag, egy arikara felderítő szintén egyetértett a varjakkal, és úgy vélte, Custernek támadnia kell "azonnal, még ma, és meg kell szerezni a lakoták lovait."

Valamivel később katonák jelentették, hogy megláttak néhány indiánt, akik a felmálházott poggyászból útközben lepottyant holmik között kutattak. Custer ekkor döntött úgy, hogy azokra az indián felderítőire hallgat, akik az azonnali támadást javasolták.

 

 

Előzmény: Völgyvidéki (697)