galaxie500 Creative Commons License 2000.01.13 0 0 21

szintén régi Hartley nézôként mondom, szerintem is az alább olvasható helyezési lista alapján érdemes ôt nézni, két kiegészítéssel:
TALÁN LEGJOBB filmje a Surviving Desire c. régi kb. egyórás film, Martin Donovannal, mint kétkedô irodalomtanárral, aki szinte magát gyôzködvén olvassa újra és újra Dosztojevszkij egy bekezdését az óráján... Nagyon nehéz beszerezni, tudom, nekem is csak németül van, de talán netrôl rendelhetô...
A másik az Élet könyve. Aki nem látta, ROHANJON a Hunniába, amíg még emlékszik 1999 szilveszterére. Nagyon átgondolt, nagyon játékos, nagyon megható, képi stílusában, zenei világában iszonyú progresszív, szuper kis film, profán Biblia-parafrázis, kissé pimasz, de pozitív és tisztelettudó kereszténység-kritika, telis-tele fantasztikus mondatokkal, amelyeket persze SÚLYOS félrefordítások terhelnek, de nem is okoskodom tovább, mindenki nézze meg, csak 60 perc az egész.
Na, azért egy mondatot beidézek. Az ördög utolsó mikrofonos beszólása: "Who said it first? Childlike innocence is not a viable alternative for despair. Those bastards in heaven - they think of everything..." Vagy valami ilyesmi.