Astrojan Creative Commons License 2022.01.29 0 0 652

A gravitációs hullámok bentről jönnek ki?

A gravitáció árnyékolásának fényes példája a gravitációs hullámok érzéklelése, ami nem más mint az egymás körül egyre nagyobb sebességgel keringő fekete lyukak "ciripelése", a Napfogyatkozás felerősített változata, tkp fekete lyuk fogyatkozások gyorsuló sorozata.

 

Mindkét fekete lyuk nyeli a gravitonsugárzást. A ciripelést akkor láthatjuk ha a két objektum keringési síkja éppen felénk néz. Ebben az esetben a két csillagászati objektum egymást váltakozóan kitakarja és így ebből az irányból a gravitonsugárzás intenzitása egy hangyányit megrezeg, mivel takarásban a közelebb lévő BH már nem az eredeti gravitonsugárzást nyeli hanem a távolabbi által már gyengítettet. Ezt az intenzitás változást, rezgést érzékeli a LIGO.

 

Fedéskor az egymás melletti pozícióhoz viszonyítva a gravitációs sugárzás növekedése figyelhető meg.

 

Ez az esemény neutroncsillagoknál is érzékelhető, így semmi okunk feltételezni, hogy a BH pontszerű lenne, vagy esetleg az idő "leállásával" mesterkedni, mivel mindkettő színtiszta hülyeség, sőt annak a hetedik hadoványa.

 

Tehát a válasz: a gravitációs sugárzás a végtelenből jön, keresztülmegy a BH -kon amelyek némileg gyengítik és fedéskor az összesített gyengítés valamivel kisebb lesz mint amikor nem takarják egymást mert egymás mellett vannak.

Előzmény: Törölt nick (649)