Gabknowsworst Creative Commons License 2022.01.28 0 0 568

Értem, amit írsz a gyógyszeradagolós srácokról, és mondom, szimpik is voltak és értelmesek is, de mégis valahol megmosolyogtató volt, hogy amikor az egyik cápa elkezdte közelebbről vizsgálgatni a gépet, akkor mindenre az volt a válasz, hogy ez itt valami, de nem az, ami majd végül kéne, hogy legyen. Nem egy vagy nem két "alkatrész" esetében, hanem kábé az összesében.

 

"Szóval ha van egy működő, mindenben 100%-os prototípus, akkor lehet megkeresni mondjuk a Xiaomi-t és imádkozni, hogy ne lopják el az egészet, de el fogják..."

Nekem van olyan barátom, akinek a nem világrengető, de praktikusnak mondható, sok sok évvel ezelőtt itthon beadott találmányát, anélkül, hogy itthon a beadvánnyal valami történt volna, egy év múlva tömegesen gyártották már Kínában...

 

A Munchnak az a modellje, hogy kisebb üzletek a partnerek, te meg választhatsz a hozzád legközelebb eső, meg profilban legszimpibb üzletek közül, de végül mégiscsak zsákbamacskát kapsz. És ez nagyjából a kis üzleteknek is éri meg. Az Auchan vagy más, hasonló kaliberű cég nem fog azzal bohóckodni, hogy meglepetéscsomagokat állítson össze, hanem szépen hatalmas betűkkel kiírja az üzletben, hogy AKCIÓ, és ennyi. Plusz nem akarok hülyeséget írni, de mintha a hírekben nem is olyan rég azt hallottam volna, hogy idehaza kormányunk hozott egy olyan szabályozást, hogy ezeket a lejárt vagy lejárat előtti élelmiszereket a multiknak át kell adni az államnak - ki is kerekedett a szemem rendesen.

De a Munch működik, sőt már a cápákon túl is kaptak állítólag befektetést, de én még mindig nem értem, hogy ez hova futhat ki. 

Értem amúgy a logikádat, amit írtál, és ez lenne a valódi ételmentés - ipari méretekben összegyűjteni a kidobásra szánt kaját és ami abból még fogyasztható, felhasználható lenne, azt eljuttatni olyan embereknek, akik éheznek, nehéz helyzetben vannak. Csak ebből nem nagyon lehet profitot realizálni, ezért nem is foglalkozik vele senki, inkább hagyják, hogy közel egy magyarországnyi ember éhen haljon a világban, és majd 700 millió éhezzen. És a Munch ezen nem is fog változtatni, pont ezért képmutató a dolog szerintem.

Amúgy tényleg startup, és a srácok is értelmesek.

Előzmény: Alpári Gnác (567)