Az egy hét síelés alatt az "élvezet" mellerr célom volt, hogy kipróbáljak az enyémektől "modernebb" lapokat, ahol is elsősorban többszörös/változó kanyarív és a rocker működése érdekelt. Erre nagyon jó lehetőség adódott a "szomszédban" levő Turracher Höhe-n, ahol egy Sigi Grabner tesztcentrum van, azaz az SG lapok többsége kipróbálható. Gondolom aki alpin témában érintett az már hallott a Sigi lapokról.
Mivel egy napra nem lehet túl sokat besűríteni 3 lapot néztem ki:
- Full Carve 163
- Full Carve 170
- The Cult 159
Ha esetleg nem ismernétek őket a Full Carve széria a versenylapok kicsit barátságosabb verziója változó kanyarívvel és rockerrel, a The Cult pedig egy all mountain lap 24cm körüli szélességgel, rockerrel. "Igazi" versenylapot (keményebb, titánnal) nem terveztem kölcsönözni. Előzetesen telefonon le is foglaltam őket, bár annyira nem volt tolongás az alpin lapok körül :-) A kölcsönző melletti pályák nagyjából alkalmasak a próbára, jó a hosszuk, szélesek kék-piros meredekséggel, fenn jeges alul normál.
Elsőre a 163-asat vittem ki, amit sokan dícsértek már külföldi fórumokon - azt kell mondjam nem ok nélkül. Ráálltam és rögtön ment rajta minden. Az én súlyomhoz tökéletes keménység és a 163cm hossza ellenére ugyanaz a stabilitás, mint a 173-as Pirate lapomnak. Végtelen éltartás jégen, atom stabil kis és nagyobb íven is. A multiradiusnál azt hittem az előre/hátra helyezett testsúllyal lehet variálni az ívet, de ilyet nem éreztem, viszont az biztos hogy 9m körüli kanyarívet is lehetett vele csinálni, de 11-12m-es csapatásnál is teljesen stabil volt. Szerintem durva, hogy ugyanolyan stabil, mint egy nála 10cm-el hosszabb lap. A 158-as Rossignol szlalomlapom partiban sincs ezzel, jégen koncentrálni kell hogy ne csússzon ki és ha nem a saját 9m körüli ívén megyek akkor instabil. A rockert annyira nem éreztem, ahhoz valószínűleg rosszabb, széttúrt pálya kellett volna.
A következő lap a Full Carve 170 volt Hát ez kemény diónak bizonyult - szó szerint. Szeirntem túl kemény volt a súlyomhoz, úgy éreztem nem tudom rendesen terhelni. És a kanyaríve is túl nagy nekem. Általában azt csinálta, amit ő akar, én csak utaztam rajta számomra rémítő sebességgel. Valószínűleg sem a súlyom, sem a tudásom nem elég ehhez (érdekes, Vau f2 Speedster GS lapja annak idején nem volt ennyire ijesztő).
Már azt terveztem, hogy még egy kör és lapot cserélek, amikor bekövetkezett a baj: felvonónál álló helyzetben kicsatoláskor elvesztettem az egyensúlyomat és hasra estem. Ezzel nem is lenne baj, ez mindennapos, de sajnos olyan szerencsétlenül estem, hogy a vállam kiugrott (ez már jó 25 éve húzódó történet). Ezzel vége a szezonnak és jó pár hétre majd minden sportolásnak :-(
Volt még nálam egy rockeres sí is, amit szerettem volna az egy hét alatt tesztelni, de az sajnos kipróbálatlanul megy vissza a kölcsönzőbe.
Azért annak örülök, hogy volt 3.5 nap boardozás és a Full Carve 163-om nagyon bejött - legközelebb ha Ferivel csináltatok lapot tudom milyen irányba kell menni. És akkor minerel Eliminátorát még működésbe sem helyeztem ...