zsuri Creative Commons License 2022.01.27 0 0 8387

Sziasztok!

Én is írok egy élménybeszámolót, hogy hozzájáruljak a hangulathoz.

A héten Bad Kleinkirchheim-ben vagyunk. mindannyiunknak 3 "nyugati" oltása van,. A határon, a bérlet vásárlásnál és az egyik kölcsönzőben kérték el az igazolásokat. A pályákon, boltokban, nagyon kevesen vannak. A pályákon gyakorlatilag azt lehet csinálni, amit akarok és csak ritkán van, hogy bárki zavarna vagy én zavarnék bárkit. Nekem ez nagyon tetszik, de nyilván az üzemeltetés így nem megtérülő.

Érdekes, hogy milyen sok magyar van itt, szinte mindenhol (felvonó, pálya, bolt) hallani magyar hangot.

H-SZ egy pár kevésbé lényeges pályát/felvonót zárva tartanak, gondolom gazdasági okokból. Kevés a természetes hó, de a pályákon van elég. Nyilván a műhó miatt inkább keményebbek a pályák, ahová odasüt a nap (St. Oswald rész) ott délutánra kicsit kásás. Bár kevesen vannak az északi fekvésű pályákat leszámítva azért délutánra már elhasználódik kicsit a hó.

Aki már járt itt, az tudja hogy jó hosszú, jellemzően piros pályák vannak. A St. Oswald oldalon talán a kicsit puhább hó miatt könyebb boldogulni. A pályák jó szélesek, carving-ra tökéletesek. Ha lenne friss hó lenne hely bőven freeride-ra is - de ilyen lehetőség most sajnos nincs. Van pár lapos átkötőpálya, ami eszi a lábat és nem ad semmilyen élményt, ezeket jobb kerülni. Kicsit féltem, mert sokan panaszkodtak a régi felvonókra, de a lényegesebb pályáknál jó/elfogadható felvonók vannak, nincs semmi probléma.

Legutóbb 3 éve voltunk komolyabb pályán, de gyorsan visszjött a tudás, bár a videófelvétel alapján kicsit mehetnék mélyebbre a kanyarokban. A kemény hó nem kedvez a rövidebb, szélesebb all-mountain lapomnak, de a 173-as lapommal sehol nem volt probléma.

Sajnos a fiam kb. 25 éves f2 puha stepin bakancsa megadta magát, úgyhogy nekünk is valami új, praktikus, megfizethető kötést kell keresni. Tetszik az új K2 és Burton stepin, de azok csak saját bakanccsal mennek és az úgy nagyon drága.

Folyt. köv.