Cactus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 819
Kedves BBF,

Ön kicsiben követi itt el a marxisták történelemhamisító bűnét. Honnan veszi, hogy itt valaki is azt állította, hogy 48-ban köztársaság volt? Idézze!

A lelkileg összetört royalista öregurakról én nem tehetek, és még vagyunk egy páran, akik nem tehetnek róla. Ők azokat zaklassák, akik ezt tették velük, és ne a sérült, eltorzult lelkük szolgaállamát akarják rám kényszeríteni! Ahol természetesen ők foglalják el a hierarchia csúcsát! Ezt egyszer elvesztették - akárhogy is -, most képtelenek visszaszerezni egyedül, és ebbe képtelenek belenyugodni! Ez is azt jelzi, hogy végleg elgyengült az, amit képviselnek. Nem képesek megérteni a kort, amiben már élnek, ezért válnak nevetségessé. Ellenpélda Habsburg Ottó. Ő "veszített" a legtöbbet, és mégis hasznos tagja ennek az új világnak. És már nem is akar császár lenni. Ő megmutatta, hogy korona nélkül is képes valamire. Az öregurak miért nem teszik?

""állandóan mérges öregurak"-nak aposztrofált emberek éppen ennek a korszaknak az élő tanui"

Én is ismerek élő tanukat ebből a korból. Nem is egyet. Igaz, egyik sem volt arisztokrata, de éppolyan autentikus tanu.

"mindezt a nép és a demokrácia nevében." Melyik diktatúra cselekszik az önkényuralom nevében? Ön, aki ennyire büszke történelmi tudására, és ennyire lenézi a hozzám "hasonló szellemű és tudású" hozzászólókat tudhatná, hogy mi jellemző a diktatúrák hazug természetére; a demokrácia "nevében" nincs közük a demokráciához. Ön összemossa a diktatúrát és a demokráciát, pedig a különbséget a gyerek is érti. Valódi érveket, ne csúsztatásokat, ha lehetne!

A royalistákat ért attrocitások ha jól tudom, nem csak a royalistákat érték. Ha jól tudom, több kommunistát akasztottak fel a kommunisták, mint arisztokratát. A kommunisták nem a gyenge royalisták, hanem önmaguk ellen harcoltak. Az arisztokraták pontosan ugyanazt a szerepet töltötték be, mint a náciknak a zsidók. Valamire hivatkozni kellett.

Az ön jelzői: "rekciós, klerikális reakciós, avitt, poros, atavisztikus, feudális, népnyuzó" sajnos tökéletesen igazak. Ismét idézzem a nagyanyámat? Esetleg a nagyapámat? Aki tudta, mi az a csendőrpofon.

"Életüket minden szinten tönkre akarták tenni. "
Hát persze. Hol egyik akasztott kommunistát, hol a másik deportált grófot, egykutyák. Ő dolguk. Én EBBEN a világban élek, és továbbra is itt szeretnék élni. És azt akarom, hogy egyik diktatúra se szivárogjon vissza a mindennapjaimba.

"írja meg a véleményét a royalistákról egy angol, ausztrál, holland, skandináv stb.. lapban"

Fölösleges. Az angolok, hollandok, skandinávok, stb. megteszik helyettem. Éppen Angliában, a mai királyságok prototípusában inog legjobban ez az intézmény. Nincs vele semmi baj, csak az angolok éppen egyszerűen unják.

"marxista történelem szemlélet ": definálná a fogalmat? Mert sokan állandóan erre hivatkoznak... mi is ez valójában?

"mondják, írják és terjesztik hogy Magyarországnak köztársasági hagyományai vannak, ez akkor sem lesz igaz. "

Ez sajnos tényleg nem igaz (apropó, ki állított ilyet?). Ezért lehet itt becipelni egy koronát a Parlamentbe. Van még mit tanulnunk köztársaságból. De melyik köztársaságnak voltak köztársasági hagyományai, mielőtt azzá lett? Ez nem indok arra, hogy maradjon a királyság.

A mai magyar akadémikusokról írt véleményével viszont sajnos maradéktalanul egyetértek.

Szabó Miklóst meg nem ismerem. Itt hallottam róla először.

Előzmény: BBF (817)