Verakavics
2022.01.26
|
|
0 0
84675
|
Én is mü.a. dobozokban csiráztatom a kevesebb magokat./legtöbbször a húsos dobozok erre nagyon jók nekem./ Paprikából-paradicsomból lesz több, ezeket a hosszabb mü.a. virágládákba vetem, keresztbe-csíkozással húzom meg a sorokat. Így jelölöm a fajtákat, vagy sorszámmal, vagy aláírással. A tetejét folpack fóliával behúzom, mindaddig rajta van, míg a hajtások megjelennek a föld felszínén. Ezután leveszem, ne rohadjon be. A vetés előtt a földet jól belocsolom, ázzon át, de ne tocsogjon. Az a tapasztalatom, ha száraz földbe kerül a mag, a rálocsolt víz könnyen mélyebbre viszi, s nem- vagy alig csirázik ki. Eltűnik a mag. A csirázás ideje alatt érdemes néha megemelni a fóliát, szellőztetni, mert gyakran erősen párásodik. ....A palánták megerősödése után lehet átültetni, pikírozni, ezzel erősödik a növény. ....Úgy gondolom, hosszabb távra szeretnél berendezkedni, érdemes valamilyen mozgatható polcrendszert beállítani, s erre tenni a nevelő ládákat. /pinterest keresővel rengeteg kertészeti ötlet van/ |
Előzmény: k.ipse (84673)
|
|