szőrinszálán Creative Commons License 2022.01.24 -1 0 2538

„Szerintem csak egyetlen mező létezik fundamentális szinten, és ezek a kvantumszámok az alapvető mező rezgési módusaira jellemzőek. És persze az is kérdés (legalább számomra), hogy miért az ismert mezők léteznek. Miféle szabály határozza meg a lehetséges mezők fizikai tulajdonságait?”

 

Szerintem is csak egyetlen fundamentális mező létezik, mégpedig a legnagyobb alaprezgéssel bíró diszkrét elemekből álló téridő-struktúra.(leánykori nevén, Vákuum Energia) Ennek rezgési modusaiból születnek az elemi részecskék, amelyeknek forrásai és nyelői is vannak. Ebből adódik az, hogy a gravitációnak is vannak töltései az elemi részecskékben. Az elemi részecskék megmaradó töltéseikből kiinduló elektromágneses és gravitációs mezők, fénysebességgel terjednek a téridőben, forrásaiktól a nyelőik felé. Az elemi részecskék megmaradó (értékű) töltéseik, és a belőlük származó mezők fizikai tulajdonságai, (taszítás, vonzás, tömeg) képezik a szabályt, aminek változatlansága miatt, fizikai törvénynek nevezünk.

Az elemi részecskék (e,P,p,E) ebben a mezők „kavalkádjában” fürdenek, összecsomósodnak, és szétbomlanak. Sűrűsödnek és felhígulnak halmazaik, amivel a fundamentális közegben, „a végtelen nagy kádban”az energiasűrűségét folytonosan megváltoztatják. Mivel a világmindenség egy nyílt rendszer, amiben az energiasűrűség helyről helyre, időről időre, változó, a kozmikus háttérsugárzás kiegyensúlyozó értéke is változó. ;-)

 

Előzmény: Törölt nick (2537)