Exile
2000.01.11
|
|
0 0
3
|
Hogy Jimmy Page hamisan jatszik, azt nem tudom ki mire alapozza... Talan (halistennek) tul sok a blues felhang a jatekaban es ettol tunhet kicsit hamisnak. De a hamis helyett sokkal jobb lenne szerintem a "legosztonosebb gitaros" jelzo. Nagyon spontan (meg Hendrixnel is, szerintem) es nagyon folyekony a jateka, es rengeteg stilusban otthon van. Nehany koncerten lehet hogy hamis, de ha formaban van, szerintem barkit legitarozna a szinpadrol.
Szoval szamomra o a No.1, a masodik pedig Mick Taylor (Rolling Stones), hasonloan spontan jatekkal, a stilusa pedig nagyon-nagyon egyedi es utanozhatatlan...
A vita kedveert: irtad, hogy a hatvanas evek vegen/hetvenes evek elejen meg nem nagyon voltak elterjedve a nyilt hangolasok. Szerintem az volt az igazi korszakuk. Manapsag melyik mai egyuttes hasznal vagy a mai gitarosok kozul hanyan ismerik a nyilt hangolasokat? Szerintem nem sokan... Es a 60-as evek vegerol is van pelda boven, a Stonesnak talan tobb nyilt hangolasos szama van, mint a Zepnek. 68: a Beggars Banquet album majdnem fele open-d, 69: Gimme Shelter (open-e), You got the silver, aztan egy jo hosszu sor Stones klasszikus open-g-ben (Keith Richards trademarkja) szinten ebbol az idobol. Meg Bob Dylannek is van par ilyen szama (Tangled up in blue)... |
Előzmény: Sveriges fana (-)
|
|