kiggyo Creative Commons License 2022.01.21 -2 2 127883

Látom hogy komoly frusztrációid vannak a mérnökökkel szemben, és élvezed hogy rajtam vezetheted le.

Nem akartam már válaszolni, de a fizikia és a műszaki tudományok ilyen szintű sárba tiprása és levizelése után nem bírom ki hogy felszólaljak mekkora mérhetetlen sötétség uralkodik az elmédben, és bármilyen baromság összehordására képes vagy csak hogy a Meki haverod hátsófelét fényesre nyalhasd.

Alapvető szabály a fizikában, hogy nem nevezünk át és értelmezünk aktuális kedvünk szerint fizikai mennyiségeket. Egzakt tudomány szerencsére, ezért is van hogy ugyanaz a fizikai jelenség pontosan ugyanúgy működik Kecskeméten és a világ másik felén is. A fizika nem vallás hogy mindenki félremagyarázza.

1. Pár órával ezelőtt ezt írod:

"A hidromotor alap egyenlete: M = p * V 
Vagyis az állandó nyelésú hidromotorok (azaz a V fix, nem állítható) esetén"

eme három mértékegység valójában:

Nyomás: p [bar]
Forgatónyomaték: M [Nm]
Kiszorítási térfogat: V [cm3/min]

És jól írtad, állandó V mellett a nyomástól függ a leadott nyomaték és fordítva, szépen kigoogliztad!

Fordulatszám a képletben nem szerepel, annak a jele: n, mértékegysége 1/sec

2. Majd trónfolsz, a saját előbbi írásoddal ellentétben már mást is jelent az a V:

"Ezek után nem is várom el tőled, hogy: megértsd nem az M fordulat a képletben, hanem a V a fordulat valójában :-)"

nem nem a fordulat a nagy V még mindig, lásd a saját 1. pontodat, vagy akár itt is nézelődhetsz ha nincs otthon négyjegyű függvénytáblázatod (ami egy nagyon hasznos segédkönyv a mai napig):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fizikai_mennyis%C3%A9gek_list%C3%A1ja

3. további érdekességek:

"Ami tény: a fix nyelésú hidromotor fordulata=átfolyása a rajta eső nyomással állítható be."

Nem tudom mitől lenne tény, semmiféle tudományos alapja nincs, te találtad ki pár órája. A fordulat kizárólag a rajta átfolyó tömegáramtól függ. A rajta eső nyomás pedig kizárólag a leadott nyomaték függvénye, kis terhelésnél kicsi, nagy terhelésnél nagy.

Te magad vezetted le az 1. pontban.

Az első googlizásod sikeres volt, de sajnos csak gyorsan be copy-paste-elted, nem értelmezted. Hiszen a cél nem az hogy hasznos tanácsokkal lássatok el valakit csak az hogy a tiétek legyen az utolsó szó.

A legelején leírták többen hogyan működik de ez nem számít, Elek és hű szolgája azóta is fűrészeli a fingot hogy nekik legyen igazuk. 

Innentől tényleg a tiétek, éljétek ki a ferde hajlamotokat nélkülem. 

(szép színessel írtam, tudom szereted)

Előzmény: Törölt nick (127881)