Ezt a MÁV-START készítette kb. 2010-ben, a 2011 februári előző évi jelentéséhez amit a minisztériumba küldött.
Akinek nincs meg, mentse le.
Minket most csak a táblázat
- 52. sora mely a 75-ös számú vasútvonalról szól,
- az 55.sor ami a 81-es vasútvonalról szól,
- és a táblázat 63.sora mely a 78-as vasútvonalról szól érdekel.
A 75-ös vasútvonal - 2010-es árakon, termelt kb. 129 millió Ft.- bevételt, miközben a vonal egy évi üzemeltetése kb. 1022 millió forintba került.
A vonal költségfedezeti aránya 13%-os volt.
Tehát a vonal üzemeltetéséhez szükséges összeg kb. 87%-t közpénzből fedeztük.
Ok.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A 81-es vasútvonal - 2010-es árakon, termelt kb. 212 millió Ft.- bevételt, miközben a vonal egy évi üzemeltetése kb. 1722 millió forintba került.............(hiába a csörgős üzem az drága)
A vonal költségfedezeti aránya 12%-os volt.
Tehát a vonal üzemeltetéséhez szükséges összeg kb. 88%-t közpénzből fedeztük.
Ok.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A 78-as vasútvonal - 2010-es árakon, termelt kb. 101 millió Ft.- bevételt, miközben a vonal egy évi üzemeltetése kb. 1187 millió forintba került.
A vonal költségfedezeti aránya 9%-os volt.
Tehát a vonal üzemeltetéséhez szükséges összeg kb. 91%-t közpénzből fedeztük.
Ok.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Az Egerszalóki Hársfa sörözőben mostanában az a mondás járja a negyedik korsó sör után, hogy igaz, hogy a 81-es vasútvonal 2010-ben hozott 212 millió forint bevételt, de 9 évvel később már ennek csak a kb. kétharmada folyt be a kaszába.
Ok.
Jobb lenne ezt a MÁV-START-tól tudni, de ha nem teszik közzé, akkor olyan kalappal köszönünk amilyen van, most Egerszalóki Hársfa "hiteles" kalapunk van..................:-))
A költségek nem tudom milyen arányban növekedtek 10 év alatt, tehát ha a 81-es vonal 2010-ben 1722 millióba került egy év alatt, akkor mennyibe kerülhet most?
Egy biztos .
Az a vasútvonal most biztosan nem termeli ki az éves költségeinek 12%-t mint akkor.
Olvtársaim saccolhatnak, hogy ma mennyi az akkori 12% ?
Saccoljatok nyugodtan, én sem tudom.