Jtoti Creative Commons License 2022.01.21 0 1 28762

 

 

Snim, csatlakozom! Nekem torokszorítóan szívmelengető!

Azt hiszem mi akik bajárjuk az emlékhelyeket, akiket minden kicsi részlet is érdekel amivel emlékét ápolhatjuk  Erzsébet királynénak, igazán megindító volt ez a történet...

Én csak 14 éve csatlakoztam a 1993-ban bejegyzett Sisi Baráti Körhöz elmondhatom a 20. és 25. évforduló alkalmával nagyon sok információhoz jutottam arról hogy mit tettek emlékének fennmaradásáért! 

Sok ilyen és hasonló történet, kering és lett megörökítve a kiadványokban, hangzott el sokszor előadások alkalmával!

A cél a kezdetektől amit a 90-s években a társaság kitűzött, hogy kutatásokkal hiteles képet kialakítva, emléket állítani Sisinek. Az egyre nagyobb létszámú társaság elhatározta, hogy megkeresi azokat a helyeket ahol a királyné megfordult illetve valamilyen szempontból kapcsolódik hozzá... természetesen ez az évek során kiterjedt a szűkebb majd teljes családjára, és környezetére! A havonta találkozó társaság, minden alkalomra előadásokkal készül, meghívott vendégek és a tagok jóvoltából nagyon értékes tudás van a birtokunkban!

Nem csak az írott és olvashatóakra gondolok, de a személyes ismeretségekre kiterjedők soros kapcsolatok lehetővé teszik a folyamatos információhoz való jutást is!

Sok csodás ember hunyt el azóta, de sok új ismeretségre is szert tettünk...fiatalabb generációk személyében!

A remény még tart hogy létezik egy ilyen társaság, és egyre több, történész, művészettörténész, tanár stb. csatlakozik, részvételével a megemlékezéseinken, hiszen a bázis, rendszerességgel megjelenik, minden előadáson, könyvbemutatón és kiállításon, pl. a Gödöllői Királyi Kastély eseményein, így bizakodhatunk! 

Sajnos sokan vannak azonban akik komoly kutatómunkát végeznek és oldalaik vannak...még sincs lehetőségük a csatlakozásra, pl. a távolság miatt! Azonban ez remek dolog hogy nincsenek kevesen! Jó lenne itt megjelennének, hogy vagyunk, dolgozunk, kutatunk...

 

 

Előzmény: CsokisParány (28759)