BBF Creative Commons License 2000.01.11 0 0 817
Kedves Cactus!

"Csak azt tudnám, hol voltak eddig a royalisták. Mert a "magyar royalista" címszó
alatt pár állandóan mérges öregurat lehetett addig érteni, akikkel a kutya sem
foglalkozott. Most meg... ismeretlen emberek, jelentéktelen "tudósok", tehetségtelen
újságírók rángatnak elő porosabbnál porosabb legendákat, elemezgetik őket... itt az
alkalom, talán most kitörhetnek a névtelenségből, gyerünk, felosztani ezt az új,
nyilvánosságot kapott témát."

Hát akkor elmondom:

1945 óta folyamatosan üldözték, megbélyegezték (s épp azokkal a bélyegekkel amit Ön is használ. Nézzen csak utána hány embert ítéltek koncepciós perekben az Ön által használt retorikával) kitelepítették, megölték, megkínozták, szibériába vitték őket. Persze mindezt a nép és a demokrácia nevében. (ezek az Ön által "állandóan mérges öregurak"-nak aposztrofált emberek éppen ennek a korszaknak az élő tanui, akik lelkileg és fizikailag, átvitt és szó szerinti értelemben, soha le nem törölhető és el nem felejthető módón magukon viselik e kor, hatalmas és mindent elsöprő "jóságos demokráciájának" nyomait. Az amit Ön szánalmasnak lát ezen "ember roncsokon" az éppen az Ön által úgy istenített "demokrácia" és ezen "demokrácia" akkori és ma is rendíthetetlen bajnokainak és azok szellemi és fizikai elődjeinek a műve!!)
Utódaikat, családjaikat is üldözték. Életüket minden szinten tönkre akarták tenni. Tudományos állásokba nem engedték őket. A sajtóba se. Könyveiket, munkáikat elhallgatták és nem adták ki.
Ön azért nem tudott róluk, mert nem a támogatott és nem a türt kategoriába estek.
(lsd. a XX: sz. legnagyobb magyar gondolkodója: Hamvas Béla, stb...)
A történelmet pedig áthazudták és meghamisították. (ezért hiszi például az Önhöz hasonló szellemű és tudású hozzászolók közül, számomra teljesen érthetetlen és alaptalan módón, igen sok ember, hogy 1848-49-ben Magyarországon köztársaság volt, stb..)

Bármennyire is igyekeztek azonban, nem sikerült irmagostúl kiírtani sem őket, sem eszméjüket. Az igazság kiírthatatlan. Akárhányszor mondják, írják és terjesztik hogy Magyarországnak köztársasági hagyományai vannak, ez akkor sem lesz igaz. Éppenúgy nem, mint ahogy 1848-49-ben sem volt egy másodpercre sem köztársaság, bármennyire is szeretnék ezt hinni.
A royalistákat persze meg lehet bélyegezni a marxistáktól már megszokott és elterjesztett szokásos jelzőkkel és ezek felújított változataival (rekciós, klerikális reakciós, avitt, poros, atavisztikus, feudális, népnyuzó, stb..) csak hát ezeknek, egy kicsit is épeszű és tájékozott ember előtt semmi, de semmi értelme nincs.
Kedves Cactus, miért nem írja meg a véleményét a royalistákról egy angol, ausztrál, holland, skandináv stb.. lapban. Ott valószinűleg komoly sikereket érhetne el vele. Sok sikert kívánok.

Ja és hogy kétsége ne legyen:
Én még harmincon inneni műszaki értelmiségi vagyok. Nem vagyok történész, így természetesen történészi ambicióim sincsenek.
Azt azonban nem szeretem, amikor hülyének néznek. Akkor sem ha ezt tudományos fokozatokkal rendelkező ákádémikus nagybetűs TÖRTÉNÉSZEK teszik.
Nem igazán tisztelem a tudományos fokozatokat sem, tekintve hogy túl jól ismerem az elmúlt 50 év akadémiai felvételének és az onnan való kitiltásnak a gyakorlatát, annak pártatlan pártosságát, valamint az ezen 50 év alatt megjelent történelmi munkák cenzúrázott egyoldalúságát.
Tanulmányaim során, tekintve hogy koromnál fogva és mert egyházi iskolába jártam, kissé más történelmet tanultam, mint amit az 1990 elötti 40 évben nem szégyeltek történelemként tanítani, s amin még az öreganyám meséi is túl tesznek valóságtartalmukát tekintve, megtanítottak arra, hogy egy kort és a történelmet ne mindenféle többé-kevésbé szakavatott Szabó Miklós típusú történészek szubjektív interpretálása alapján értelmezzem és ítéljem meg, hanem mindig az adott történelmi időszak forrásai alapján.
A források tanúsága és a marxista történelem tudomány között az ellentét túl szembeötlő volt, még nekem egyszerű kis diáknak is.

A bálvány, amit le kell dönteni, és ami már épp eléggé inog is, az éppen nem a korona, hanem a mindent holtbiztosan tudó és légbőlkapottan kinyilatkoztató marxista történelem szemlélet és ezen szemlélet felkent és mindenkinél mindent jobban tudó volt aparatcsikjai, akik most a tudományosság és a modernség történészi és újságírói pozában tetszelegnek, alig tudva palástolni gyökértelenségüket és percemberségüket.
Az idő épp felettük járt el, szellemi hullaszaguk messzíről bűzlik, penész foltjaik kiütköznek a több rétegben felvitt színes festékek közül, s ami maradt belöllük az nem más, mint a felpuffadt hübriszükből folyamatosan és a bomlás előrehaladásával egyre nagyobb mértékben áradó, mindent és mindenkit bemocskoló mérges és bűzös szellemi gázaik.

Gáz álarc viselése kötelező!! :-)))))

Üdv BBF


Előzmény: Cactus (810)