Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 -3 4 5548

több dolog is kavarog a fejemben, ezért pontokba szedtem őket

1. komolyabb eredmény akkor lesz, amikor a magyar néplélekkel tudunk mit kezdeni. mármint azzal a részével, hogy tétnél egész egyszerűen végünk van. és ez minden sportágban megjelenik. a focinál, a vízilabdánál, kéziben meg a két évvel ezelőtti és a tavalyi tétnélkülin vbn, ahol szárnyaltunk. abban a pillanatban, hogy 22 ezer ember van kinn, és azt mondjuk, hogy max ponttal kell bemenni a középdöntőbe, ebből lett ez.

2. a három meccs alatt nemhogy egy teljes meccs, hanem 15 egybefüggő jó percünk nem volt. egy olyan 15 perc, amikor a védekezés ott van, támadásban záporoznak a gólok, van kapusteljesítmény. 

3. a három meccs 180 perce alatt nem volt egyetlen egy olyan eleme sem a játéknak, amire azt mondhattuk volna, hogy ez alapján megilletjük/megilletnénk, hogy továbbjussunk. hogy ha mondjuk gyenge a támadójáték, mondhassuk azt, hogy nembaj, mert a védekezés atom, mögötte a kapus atom. vagy fordítva: átjáróház a védekezés, nincs kapusteljesítmény, de támadásban Máthé mondjuk dob 10et meccsenként - mint Smits a hollandoknál. 

és ez bőven felveti már a kispad felelősségét is, mert 3an vannak, Chema és Laci külön foglalkozik mindegyik területtel, tehát jogos lehet a kérdés, hogy mi történt felkészülés gyanánt.

4. nincs világklasszisunk. oké, Bánhidi jobb napjain, de őt sem lehet a végtelenségig terhelni. jó játékosaink (Lékai, Mikler, Székely), tehetségesnek indult fiatalabbak (Máthé, Bóka, Szita, esetleg Hanusz), meg a maradék - ebből lehet válogatni.

5. nem vagyok benne biztos, hogy a szisztem, amit képviselünk, hosszútávon jó lesz - mármint hogy ennyire domináns a spanyol iskola, ennyire az egy-egyre, a beállóra koncentrálunk és építünk, a szélsőket teljesen ignorálva, miközben a világ rohadtul nem erre megy. tegnap élőben néztem, ahogy a batár nagy, nehézkes védőinket lábbal veri az izlandi jobbátlövő - de úgy, mint amikor a kés megy át a vajon, ellenben a magassági és erőfölény a másik oldalon támadásban abszolút nem hozta vissza a védekezésben benyelt gólokat (Bodó ugye...)

ezt is meg kellene beszélnie a szakmai stábnak, hogy ez mennyire tartható - főleg úgy, hogy a csoportban nem is igazán találkoztunk világklasszis csapattal, mégis már itt is látszott, hogy valami nem jó.

6. mivel a politika benne van totálra az életünkben, nem tudom, lesz-e valaki olyan bátor, hogy felkérdezze Prof Emeritus Habil Phd Testsúlykilogramm Mocsai Rektor Lajost, hogy a TAO-pénzekből kiket sikerült kinevelni a válogatott számára az elmúlt 10-12 évben - mert állítólag erre kapja a pénzt a NEKA.

7. a hetedik te magad légy: én nem értem, hogy ha a Liget-Sipi duó végigvédekezi az őszt Veszprémben, és láthatóan az a legjobb felállásunk védekezésben, akkor miért nem övék volt a főszerep - és igen, ezt amit a Bodó-Szita duó hozott támadásban, azt Liget is hozta volna - máris mínusz egy csere a támadás és a védekezés között. 2 éve az Ebn és tavaly a vbn ez nagyon jól működött, mintha most utat tévesztett volna a stáb