jasminea Creative Commons License 2022.01.19 0 0 55805

Szia András,

 

Nyugodtan rendeld meg amit szeretnél, a termelők csak akkor fogják küldeni amikor az már ültethető, sőt még jó ha megérkezik időben ilyenkor még nem szállítanak.

Egyéb iránt, ha mégis korán jönne ( nem tud, mert akár most is elültetheted ha fel tudod ásni a földet) akkor veszel egy nagy konténert, és egy nagy zacskó virágföldet, és az egész összekötözött csomagot bele teszed, és belocsolva, hűvös helyen nagyon jól el van. Én sokszor az Őszi rendelést mikor megérkezett nem ültettem e helyére hanem ástam egy gödröt, beletettem egy erős kötelet, arra fektettem az összekötözött rózsákat, majd a tetejéig betemettem. Kora tavasszal amikor ültetni akartam csak kihúztam a csomagot a kötél segítségével amikor még nem indultak meg a rózsák.

 

Nagyon fontos (bár már ezer helyen olvashattad), ha befut a rózsa csak akkor bontsd ki amikor van időd foglalkozni vele (egy két napot simán kibír a csomagban zárva hűvös helyen). Ha kibontottad vágd vissza kb: egy centivel a gyökerét, és tedd bele egy csomó vízbe, hogy megszívhassa magát utána tedd csak földbe.

 

Még egy fontos dolog, külföldről rendelni nem olcsó tájékozódj a szállítási költségekről, és a vám szabályokról!

 

Ha valamibe beleszerettél azt előbb utóbb úgyis meg fogod rendelni, úgyhogy ne érd be mással.

Ha csak teheted nézd meg élőben a rózsákat ha így látod egész más fog tetszeni mint fotókon.

A bádeni rózsakertben tényleg sok fajtát láthatsz élőben, ott több Austin is van:

https://www.tourismus.baden.at/ausflug-baden/a-badener-rosariumMost 

Még egy tanács szomorú tény de nem júniusban, kell rózsát nézni, hanem augusztus végén, ami akkor is szép és egészséges azt kell megvenni.

 

:)

Előzmény: surftoldi (55804)