Carina_S Creative Commons License 2022.01.19 0 0 70085

Szia!

 

Nekem Brother 929 D Overlock-om van, megnéztem a használati útmutatóját ennek is, és a Singer S14-78  Overlock-nak is ami a tiéd. Az a helyzet, hogy mindkét gép egyformán 4 szálas overlock, és mindkettőnek teljesen azonos a befűzési rendszere, és az enyémet fejből is tudom. De azért mindkét használati útmutatóban pontosan utánanéztem a befőzési rendszerüknek is, és a szerkezeti felépítésüknek is.

 

Itt vannak a használati útmutatók: >>

Brother 929 D Overlock: >> https://download.brother.com/welcome/doch000103/929d_ug.pdf

Singer S14-78 Overlock: >> https://www.hasznalati-utasitasok.hu/singer/s14-78/haszn%C3%A1lati-utasit%C3%A1s

 

Befűzés sorrendje és módja!!!: >>

1.: Még abban is megegyezik mindkét gép, hogy az alsó hurokfogó befűzését egy ún. "automata befűző rendszer" segíti, ami azt jelenti, hogy ez esetben a cérnát nem közvetlenül az alsó hurokfogóba fűzöd be, hanem itt az alsó hurokfogótól jobbra van egy ún. kihúzható-betolható "befűző-villa", amelyet előbb jobbra ki kell húzni, azután a cérnát a befűző villába be kell akasztani, utána a cérnát az alsó hurokfogó szarvának átm. 1 mm-es furatán átfűzni, majd ezután a befűző villát jobbról balra ütközésig és és a halk kis kattanásig be kell tolni <---ezzel az alsó hurokfogó be is van fűzve. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*! (FIGYELEM!: >> E műveletsor előtt az alsó hurokfogó cérnája számára színes festékpontokkal megjelölt fémlemez-cérnavezetőkön jobbról balra haladva a cérnát szabályosan végig be kell fűzni! Ennek jelző festékpontjai a lemez-cérnavezetőkön <---[melyek legalul vannak!!!] zöld színűek.)

 

2.: Utána a felső hurokfogó szarvának átm. 1 mm-es furatán a hozzá jövő cérnát át kell fűzni. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*! (FIGYELEM!: >> E műveletsor előtt a felső hurokfogó cérnája számára színes festékpontokkal megjelölt fémlemez-cérnavezetőkön jobbról balra haladva a cérnát szabályosan végig be kell fűzni! Ennek jelző festékpontjai a lemez-cérnavezetőkön <---[melyek közvetlenül az alsó hurokfogó hasonló lemez-cérnavezetői fölött vannak!!!] kék színűek.)

 

3.: Ezután a cérnavezetőkön történ átvezetés után be kell fűzni a jobb oldali tűt. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*!

4.: Ezután a cérnavezetőkön történ átvezetés után be kell fűzni a bal oldali tűt. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*!

 

*Figyelem!: >> Ott, ahol azt írtam, hogy "Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni!", ott ez a művelet is -- (cérnánként mind a négy cérna esetében) -- szigorúan a befűzés előírt sorrendjében történik!

 

Ez a gép 4 szálas? A 4 szálasok esetén a befűzési sorrend is fontos:

1.: Alsó hurokfogó,

2.: Felső hurokfogó,

3.: Jobb oldali tű,

4.: Bal oldali tű.

 

[!] Ha a gép ennek ellenére sem hurkol, akkor át kell vizsgáltatni és meg kell javíttatni egy biztos kezű és tudású varrógép-műszerész szakemberrel!!!

Előzmény: Ica972 (70077)