máv lover Creative Commons License 2000.01.10 0 0 37
Mesélek egy történetet.

3 évvel ezelőtt egy külföldi cég jelentkezett egy városban, hogy szívesen odatelepülne. A város vezetője 100(!) Ft/m2 áron adott neki telket, azzal a kikötéssel, hogy egy éven belül min 200 embert kell foglalkoztatnia, különben a városé a telek. A város ekkor éppen a hagyományos ipar döglődése miatt elég nagy gondban volt, nagy volt a munkanélküliség.

Azóta eltelt a 3 év. A cég szépen fejlődött. Jelenleg a megye egyik legnagyobb munkáltatója, és most kezdi el fizetni a városnak az adót, ami 9 számjegyű összeg. 3 év alatt a városban a munkanélküliség 3%-ra csökkent.

Szóval nem az a lényeg, hogy aki keveset keres az húzódjon meg, de tudomásul kell venni, hogy szolgáltató ágazatokban dolgozók CSAK a termelői ágazatban dolgozók által megtermelt pénzre alapozhatják a jövőjüket. Szóval amíg egy - a magyarokhoz képest jól fizető - nyugati cégnél egy melós minőségi munkáért sem kap többet bruttó 50-60e -nél, addig a MÁV-nal ne szóljanak egy árva szót sem, mert a munkájuk minősége arányban áll a fizetésükkel.

Előzmény: Bacilus (36)