asdwarr Creative Commons License 2022.01.15 0 0 182561

Sziasztok!

 

Lelkes kezdőként szeretném a segítségeteket kérni: nem rég vetem naked portafiltert, ez pedig új távlatokat nyitott meg annak tekintetében, hogy mennyi gond van a kávéimmal (tudtam, hogy sok, na de hogy ennyire..:) )

Csatolok egy videót, és az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e tanácsokat adni, hogy mivel tudnám egyenletesebbé tenni a lefolyást.

A szerintem hasznos információk hozzá:

Az eszközök + kávé: Iberital Challenge + Silvia, AVX pro 18g-os kosár, benne 19 gr AVX Nicaragua Pacamara (közepesen világos pöri)

 

A munkafolyamat az alábbiakból áll:

  1. Kávé kimérése, rá pár csepp víz
  2. darálás (nem a karba, hanem őrlemény tartóba)
  3. átöntés a karba
  4. rögmentesítés (ez jelenleg - céleszközök hiányában) fogpiszkálóval történik, körülményes és lassú, de jobb mint a semmi
  5. disztribútor
  6. tamp
  7. lefőzés

Van-e olyan lépés, amit még szükséges lenne beépítenem, vagy a videón látható lefolyás alapján tudtok segíteni, hogy mely lépés(ek)nél lehet a hiba?

Sokáig abban ringattam magam, hogy biztos az őrlővel van a baj, mert nem elég konzisztens az őrlemény, meg nagyon rögös, de inkább magamban keresném a hibát, az előbb-utóbb bekövetkező upgrade előtt.

 

És a link: https://imgur.com/a/nTjHx4R