melegetszeretnek Creative Commons License 2022.01.13 0 0 1230

"Ezek a hőmérők hol vannak elhelyezve? A lenti, illetve a fenti elosztón? A két elosztó közt kb hány méteres a cső? Szigetelt-e a cső, netán falba épített, vagy szabadon van vezetve?"

 

Igen az osztókon a két osztó között kb fél méter van, a pincéből jön fel a cső és onnan megy bele a fenti osztóba és innen ágazik el a fal túloldalán lévő másik osztóba ami a lenti részhez tartozik. Nem szigetelt a cső, szabadon van vezetve.

 

"Ezt a 21,6 fokot mivel méred, ha nincs hőmérőd? Ezt a fenti termosztát mutatja?"

Igen a termosztát mutatta a 21.6 fokot akkor még nem volt hőmérőm de ma beszereztem 5dbot és elhelyeztem a ház több pontján.  A padló jó meleg volt, holnap kipróbálom hogy mellé teszek egy hőmérőt hogy az hány fokot mutat. 

Csak egy termosztát van egy Computherm Q3RF és ezt vittem ma le a nappaliba. Ez a termosztát gagyi, ez okozhatja a problémát?  Érdemesebb lenne inkább vezetékes termosztátot? Az előző az volt szintén Computherm. A következő fűtési szezonra szeretném megcsináltatni hogy külön termosztát

vezérelje a külön helyiségeket és ezt viszont gondolom vezeték nélküli rendszerrel tudnám megcsinálni legalábbis nekem a szerelő azt mondta hogy ezt utólag bontás nélkül is ki lehet vitelezni. Van esetleg konkrét márka / típus amit ajánlasz? A mostani egy termosztátos és a jövőbeli több termosztátos

rendszerre is esetleg?

 

Ami tegnap óta történt: Tegnap este 10 óra körül levettem a szivattyút 1-esre hogy tudjak aludni és a termosztátot 20 fokra állítottam. Negyed 7-kor a termosztát 19.2 fokot mutatott és ment a fűtés. Ekkor vittem le a nappaliba a termosztátot és állítottam be a hőfokot 25 fokra, ezzel párhuzamosan a szivattyút 

feltekertem 3-asra. Délben 21.8 fokot mutatott a nappaliban. Délután vettem hőmérőket és beállítottam a két fenti szobába és a lenti nappaliba. 5 órakor munka után a termosztát 21.2 fokot mutatott tehát csökkent a hőmérséklet valamiért. A mellette lévő hőmérő valamennyivel többet 21.5-22 fok körül mért.

A fenti szobákban szintén ugyanannyi volt a hőmérséklet mint a nappaliban sőt egy hajszállal talán több is ami azért érdekes mert napok óta a fenti szobák mindig hidegebb voltak 1-2 fokkal érzetre  most meg szinte ugyanolyan. Olyan mintha az a szobát kevésbé fűtené ahol a termosztát van, vagy nem tudom már de furcsa az biztos.  Holnap kipróbálom megint hogy csak a fenti részt fűtöm és így már tudom majd mérni a hőmérőkkel a két szobában a hőmérsékletet. 

Ami még kérdésem lenne hogy az esetleges gyengébb aljzat szigetelés tompítható vagy esetleg ki is váltható egy megfelelő pince mennyezet szigeteléssel? Köszönöm a válaszod, üdv!

Előzmény: kitadimanta (1225)