Újlaki Creative Commons License 2000.01.07 0 0 21
OFF
Lassan új témát indíthatnénk erről a témáról.

1. Nem vagyok tanár.

2. Csak te nem értetted. A téma címe az volt, hogy "Nem járt ember a Holdon". Ez kijelentő mondatban elég balgaság, kérdőjellel jogos volna, hiszen vitaindító.

A vitában olyan elképesztő ostobaságok hangzottak el (ezekre egyébként nem reagáltál), ráadásul olyan elképesztő ingatag érvekkel, és olyan megfellebezhetetlen módon, hogy mivel a "komolyan" hozzászólók már régen elvitték a témát abszurdba, nem maradt mást hátra, mint ezt karikírozni: az abszurdumot az abszurdumig vinni.

Erre írtam azt, hogy nincs is hold, csak vetítitk (még megérjük, hogy valaki ezt is "komolyan" kijelenti). Ráadásul egy klasszikustól, egy témába illő klasszikustól és klasszikus fordítójától idéztem, egy kicsit aktualizálva. Még a forrást is megadtam, a gyengébbek (és a tisztesség) kedvéért. Még véletlenül sem akartam ezt a jól sikerült szójátékot kisajátítani.

Az az érzésem, hogy itt vesztetted el a józan mértéktartásodat; a humor- és realitásérzékedet nyilván már jóval korábban.

Vannak témák és vannak vélemények, amelyeket nem lehet komolyan venni, ezekre egyszerűen a kegyetlen irónia pallosa sújt le. Ha valakinek ott a nyaka, magára vessen, ő tette oda. Sajnálom, ha a te nyakad is ott volt, de ez az elveken nem változtat. A KRESZ-ben ugyanez a szabály sokkal súlyosabb: "Aki hülye, haljon meg!". Ez itt csak egy apró virtuális halál...

(Még inkább off)
3. A fiatal (sic!) demokraták (sic!) hozzászólásaiból milyen életkorra köveztetsz?

És javaslom, hagyjuk a témát visszatérni a maga medrébe.

Előzmény: Herold (20)