Sony Black Creative Commons License 2022.01.11 0 2 43562

"Figyelembe véve, hogy már felmerült annak a lehetősége, hogy 2025től betiltsák a foszilis alapon működő kazánok értékesítését, és egyre nagyobb teret kapnak az elektromos eszközök"

 

Na hát ez egy oltári paraszt vakítás. Ez kb olyan mint a dugó díj Budapesten. 15éves szerződést írt alá a kormány a ruszkikkal :) Gondolod hogy itt, főleg Budapesten, 2025 után majd nem lesz gáz, vagy le kell szerelni a gázkazánt? :D Még ha ezt valamilyen szinten be is vezetik, meglévő készülékekre ez nem fog vonatkozni. De mondom én egyáltalán nem hinném hogy ez így lesz. A budapesti ingatlanok 70%-a valamilyen gáz fűtés a többi távhő. Arról nem beszélve, hogy legtöbb belvárosi társasházban, a villanyhálózat bővítése sem megengedett, mert nem bírja el a hálózat. Egyik 8.kerületi ügyfelem 25A-ről akart bővíteni 32A-ra és nem engedte a szolgáltató, mert a gerinc hálózat nem bírja el. Ez a nagy elektrifikálási láz csak a családiházas kelületekre terjeszthető ki egyenlőre, és szerintem ez még így is marad vagy 10évig minimum. Szóval az, hogy csak ez miatt legyen külön tárolós egy ilyen pici lakásban, teljesen hülyeség.

 

Visszatérve a kazánokra. Ebbe a lakásba a Bosch 2300-ast ajánlom inkább (kombi), mert ennek a modulációja még jobb mint a 2500-nak, és magasabb kéményt is tud. Nem tudom hányadik emeleten van a lakás...

 

Ha minden újra lesz betonozva, akkor osztó/gyűjtővel (1radiátor 1 kör) 5 rétegű szigetelt csővel a padlóban vezetve célszerű, és jóval olcsóbb mint rézzel. Elég hozzá a 16-os cső. Csövet csak hajlítjuk nem idomozunk! Osztó és a kazán összekötést én itt 22-es rézcsővel csinálnám. Iszapleválasztó Fernox TF1 Total filter, alább ne add!

 

Előzmény: Exosud2 (43560)