Hepci Creative Commons License 2022.01.07 0 0 94173

Én egy horvát parti étteremben láttam, amint a csávó délután kislattyog a 15 méterre levő kikötőbe és a kő támfalon elkezdi szedni a feketekagylókat vacsorára. :)

Az egyébként igaz az ultrasznobériámból, hogy én gyakorlatilag sehol nem láttam még olyan halat, ami nekem megfelelne a saját fogáshoz képest, még a hajnalban a tengerről bejövő és éppen kipakoló olasz halászhajókon sem. Bármilyen, kereskedelemben kapható halnak olyan a bőre, olyanok a pikkelyei, olyan a szeme, a kopoltyúja, ahogy pihennek a jégágyon, hogy én azt már nem főzném meg jó szívvel.

Így aztán nem veszek "friss" halat, hogy ezt ne lássam, kizárólag füstölt lazacot, meg étteremben eszem időnként halászlevet és (afrikai) harcsapaprikást.

Előzmény: naivkezdo (94156)