Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 49
Kedves eomer,
errol már sokat beszéltünk, és kicsit hamvába holt vita, hogy tényleg emeltek volna-e 20 %-ot a nyugdíjakon, mert sose fogjuk megtudni. De a kósert mondom neked: Horn;k az utolsó évükben a következo választási ciklusukra annyi kötelezettséget vállaltak, hogy két ciklus költségvetési hiánya se lett volna elegendo rá, pláne, ha az EU-tagság költységvetési követ elményeikt is teljesíteni akarjuk. Lett volna egy csomó olyan dolog, amit nem tudtak volna teljesíteni az ígéreteik közül. Félek tole, hogy a nyugdíjasok is a kárvallottak közt lettek volna, de ez máre tényleg csak gondolatkísérlet, és természetesen errol nem tudlak meggyozni: én ezt nézem ki belolük.

Ez a differenciált emelés felvetés ismét egy érdekes dolog. Ezzel kapcsolatban egy barátom megjegyzése jut eszembe, hogy a valódi szocialista párt ebben az országban a Fidesz. Pedig egy differenciált emelés inkább a szocik által hangoztatott elvekkel csengene egybe. Fura világ, fura világ...
Én nem tudom kapásból eldönteni, melyik lett volna jó. Azt tudom biztosan, hogy a régi nyugdíjrendszer rendkívül igazságtalan volt, de ez a régi politikai-gazdasági rendszer körülményei közt természetes volt. Remélhetoleg az ilyen nyugdíjas választási hercehurcákat szép lassan magunk mögött hagyjuk, ahogy áttérünk az új nyugdíjrendszerre.

Előzmény: eomer (40)