Sony Black Creative Commons License 2022.01.06 0 0 43432

Látom nem tudsz vele megbarátkozni... Nem volt egy jó választás ez a hajdú ez az igazság.

Az időjárás követésnél minden kazán játszik a tömegáram szabályzással. Ez teljesen normális... Ha van a szivattyún lineáris fokozat, oda kellene tenni. (Bár lehet az időjáráskövetésnél nem tudod manuálisan ezt állítani. Nem ismerem a hajdú lelkét)

Sok az 5Kw, és azért csinálja ezt, szerintem egész biztos.

 

Másik kérdés: az nagy elvárás, hogy ha már programozható a termosztát, akkor napközben is változtatni szeretném a hőfokot? Vagy hagyjam egy hőmérsékleten és a radiátorok beállításával játszak?

 

Az időjáráskövetésnek az a lényege, hogy egy adott szinten tartsa a ház hőfokát. Én az éjszakait se venném le ennyire, mint te. Ha napközbeni beállításokat akarsz, tegyél fel egy On/Off termosztátot azt kész. Ezt meg felejtsd el.

 

"openthermes kapcsolattal látszik, hogy még "kér a nép", a zöld led világít. Ekkor leáll a fűtés, de a szivattyú keringeti tovább a vizet, és ez nem minősül utókeringetésnek, mert az csak a hőigény megszűnése utánra vonatkozik.

Majd a beállított pl. 15 perces timeout lejártakor (ennél hamarabb nem kapcsolhat újabb fűtést a kazán) ismét bekapcsol, DE csak 1-2 percre 34 fokos vízzel, és ismét leáll a fűtés, a keringetés megy tovább..."

 

Ebből is az látszik hogy nem tud lemodulálni annyira hogy ne kapcsoljon ki. A jelleggörbén mindenképp állítanék. Próbálja a kazán elkerülni a szobatermosztáttal beállított hőfok túllendülését. Sok türelem kell hozzá, és teljesen jó sosem lesz sajna ezzel a kazánnal (legalábbis ilyen időjárásban 3-15o), de egy élhető beállításra lehet be fogod tudni lőni.

 

Előzmény: blackbile (43430)