Lutra
2022.01.06
|
|
0 0
96769
|
Kis-Mezei Katalin
Felnőttem hozzád
Végül a te erőd sem volt már elég elkopott vérted, mint halál mögött az ember kezem még tudja, ez cső, ez tár, ez agy a mozdulat megvan, de hol van már a fegyver mellyel, mint gyermek, szőnyegen játszottam s merészen nyújtóztam plafonig válladon nem reszketett lábam, ha mondtad: Ugorj! nekem csak játék volt, hogy mély a Balaton. Hol vannak az éjek, míg havat lapátoltál hogy elveszett anyánkat ajándékkal pótold hol van már vak dühöm, mi ellened fordult – elveszett az is. Csak emlék van, hogy jó volt jó volt a szigorod, és jó volt kemény kezed bár felnőve előled világgá futottam nem vettem észre, hogy bennem maradtál az erőd, az hajtott, hogy eddig eljutottam. És hol vannak már a zilált-zajos évek kemény játék volt, míg felnőtté váltam kellett az erőd, hogy végül megbocsáss, és elviseld azt, hogy én is megbocsássam. Felnőttem hozzád, de hol vannak a nyarak az emlékké száradt születésnapok mikor egymás vállán sírunk részegen siratjuk anyát, ki réges-rég halott. Nekem te legenda, idomulás voltál de hova lett erőd, mikor hagytad el? Nem bomlik a rejtély. Most én vagyok erős és nem szoktam sírni. Már nincs kivel. |
|