macarpi Creative Commons License 2000.01.06 0 0 60
Tisztelet mindenkinek, elég parázs vita lett itt, mióta utoljára erre jártam. Én is szidtam már egy kicsit Veszprémet decemberben a topikban, de esküszöm, hogy merő szívfájdalomból. Lehúztam ott folyamatosan 20 évet és még néhányat részlegesen. Imádom a várost és a környékét, de ami tény, az tény: gyengébbnek látom, mint régen.
Három éve Egerben vagyok, ami kb. ugyanakkora; hát szórakozásilag a különbség elég nagy (nem akarom azt írni, hogy _nagyon nagy_ :-(((
Most karácsonykor is voltam otthon. 24-én bementünk még valamit venni, utána megittunk volna ekkét sert. Sörpince: üvölt a zenegép. Gondoltuk, máshol... Hát akár hiszitek, akár nem, a környéken _semmi más_ normális hely nem volt nyitva (délelőtt 11-kor). Hotellel szemközti három kocsma: nihil. Mackó snack, Gösser, Gourmandia, Bakony, Szürkebarát, Soproni, stb. stb.
A végén a Gösser melletti talponállóba kényszerültünk. OK, hogy este Szenteste, de azért mégis...
Itt Egerben tavasztól ősz végéig szinte egymást érik a Dobó téri programok, utcabál, borfesztivál, sörfesztivál, hangversenyek stb. A MÁS klub minden héten többször üzemel. Az Ifiházban is hetente többször van valami; legalább Művész mozi. Gyerekek, _fűtik a helyijáratú buszokat_!!! Ilyet még Veszprémben nem volt szerencsém tapasztalni.
Fentiek meghálálják magukat; télen is bőven látni kül- és belföldi turistát.
Hát, most jól kiöntöttem a szívem :-(
Üdv mindenkinek; és azért Veszprémnek is.

mac