Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 25
Kedves eomer,
egy újságíró barátom a közelmúltban úgy becsülte, az újságírók kb. 70 %-a van lefizetve. A számmal vitatkozhatunk, azt viszont, hogy a jelenség már évekkel ezelott ijeszto méreteket öltött, szerintem nem nagyon.
Volt ido, amikor én iz úgy gondoltam, ahogy most írtad: mért nem nyerték meg az újságírókat. Meg ne haragudj, de ma már nem vagyok ilyen naiv. Princz Gábor és más úriemberek mindenki szeme láttára is megmutatták, hogyan is lehet újságírókat "megnyerni".
Nem is kell lefizetni, lekötelezni mindet. Elég a nagyobb halakat, ok aztán elintézik, mit is írjanak a kevésbé potens kollégák. Elég nagy vakság kell hozzá nem látni, hogy az ország valamennyi szerkesztoségében belso politikai cenzúra muködik, a futoanyagot pedig a szerkesztok és részben az újságírók a legkülönbözobb formákban kapják.
Vannak emlékeim is. A Fidesz az ország legnépszubb pártja volt az Antall-éra derekén. Miután kiderült, hogy nem kell nekik a Maszoppal ízesített Charta, az SZDSZ- és MSZP-barát média szinte pillanatok alatt kicsinálta oket.
Előzmény: eomer (24)