Neked is köszönöm Doki, érthető volt, köszönöm, és igen, tudom, hogy olvasztáskor mit csinál - ez már 3 éve megvan de előtte is klímáztam- , de azt észre is veszem ha éppen a helyiségben tartózkodom, egyrészt ad egy hangot , másrészt a kijelzőjén jelzi is.
Ünnepek előtt érdeklődtem a fórumon, mert vettem pát klímát és nem akartam ugyanezt a márkát – már csak a neve meg az ára a régi, a többi felejtős – és akkor 1 Valaki tagtárs tanácsára automata üzemmódba tettem a ventit és csak a hőfokot szabályozom azóta. Előtte délelőtt bekapcsoltam és ment estig különböző hőfok/ventisebesség fokozatokon , megfogadtam a tanácsot és azóta nem kapcsolom ki, délelőtt, amikor kimegyek a nappaliba felteszem 22-26 fok közé valahova és egész nap ez fűt, nem kell elindítanom a kazánt. Este pedig levettem 18-ra a hőfokot, gondoltam, hogy annyira úgysem hűl le a nappali, azaz semmit nem fog csinálni.
Lehet mégsem érthetően írtam a 96530-as hsz-ben, de aznap is 23 fokon ment, amíg egyedül voltam itthon, aztán megjött pár baráti pár, akik itt is aludtak és miattuk elindítottam a kazánt , plusz még a kandallót is begyújtottuk, ettől pillanatok alatt nagyon meleg lett és természetesen levettem az addigi 23 fokról 20-ra a klímát is és ezután éreztem belenyúlva a légáramba – közvetlenül a rostély előtt , azaz nem erősen tolta, de tolta – a hidegEBB levegőt. Tehát nem váltott át hűtésre – nem is tehette volna nyilván, az azért durva lenne -, „csak” nem kapcsolta ki magát/nem állt le vagy nem tudom mi a helyes megfogalmazás, hanem akkor éppen működött, szerintem és érzetre a kért 20 fokon, ami relatíve éppen hűtött a környezet hőmérsékletét figyelembe véve.
Ami tuti az az, hogy éreztem kézzel, hogy hidegebb levegő jön belőle ( a „hideg ugye itt azt jelenti, hogy a helyiségben volt 30+ fok, ahhoz képest hideget , én meg azt gondoltam, hogy nem is működik, ez lepett meg, ezért írtam ide ) .
Mindegy, lehet akkor éppen valamiért elindult, majd legközelebb kifejezetten figyelni fogom, azóta éjjelre alvó üzemmódba teszem, így mire nappal kimegyek már csukva van a rostély, üres az lcd kijelzője, de nem kapcsol ki, mert nem az ON –gombbal kell bekapcsolni, egyszerűen a hőfokot feljebb állítom és már megy is a gép, gondolom stand-by üzemmódra vált x óra után.
Csak furcsa és logikátlan volt nekem, azért írtam meg, hátha ez valami triviális dolog . Ezek szerint nem az, csak hüjjjjjjjeee a gépem vagy tényleg pár percre elindul időközönként .. :)
Üdv!
Zsolt