korx Creative Commons License 2000.01.05 0 0 509
sheenard: Őszintén szólva nem igazán tudom értelmezni mondanivalódat. Számomra leginkább az az tűnik ki belőle, hogy egyáltalán nincs értelme múltunkat kutatni. Remélem csak félreértem.

"kézzel fogható bizonyítékokat is a szubjektumon keresztül magyarázzuk"
Ezzel ismét nem tudok egyetérteni.
Hiteles kézelfogható bizonyiték, mivoltából következően objektum, tehát objektív megállapításokat tehetünk róla, amelyből nagyon valószínű objektív következtetéseket vonhatunk le, más kérdés, hogy az lyukakat kitölthetjük ideiglenesen szubjektiv dolgokkal, megint más kérdés, ha valakik alantas érdekekből hamis megállapításokat közölnek.

Példaként a Piramisok objektumok.
Következésképpen valakik valamikor megcsinálták.
Kérdés: Kik és mikor.
Eddig széles körben az az állítás volt közkeletű, hogy a fáraók kb. 4500-évvel ezelőtt, újabbkeletű fejlemények tükrében ez az elmélet megdőlni látszik, és egyes piramisok építése sokkal korábbra tevődik. Ha ez bizonyitást nyer, máris közelebb kerültünk az objektív történelmi igazsághoz, természetesen percre lebontva bizonyára nem ismerhetjük meg az akkori történelmet, de nem is ez a cél.

A megoldást XX. századi agyon kívül másmilyen aggyal nem tudjuk keresni, mivel nekünk azunk van. Ezzel az aggyal sok mindent megértettünk már, merem remélni, hogy további megismerésekre is alkalmas.

Ennyit a filozofálgatásról.
Javaslom szorítkozzunk konkrétumokra, és tárgyaljunk inkább Piramisokról, legendákról, meglepetésekről és ütköztessük véleményeket és elméleteket ezen dolgokról pró és kontra, ne ilyen offtopic dolgokon szenvedjünk.

Továbbra is türelmesen várom a zúdítást, addig is talán leírhatnád nagyvonalakban, hogy te mit tartasz ezekről a dolgokról, vagyis milyen beállítottságú táborhoz tartozol.

Előzmény: sheenard (502)