Gábor Őry Creative Commons License 2022.01.02 0 0 43281

Az még lemaradt, hogy van egy saját készítésű elég rossz hatásfokú (kb 65-75%) hővisszanyerős szellőztető, ami folyamatosan megy.

Vannak a rendszerben hibák is, amit anno nem néztem, ezek nyáron javítva lesznek végre, amik miatt szerintem lesz kevesebb is a fogyasztás:

- indirekt tároló van a hmvre, ami “simán“ van bekötve, nincs se visszacsapó se hurok az előremenő és a visszatérői se, ezért tuti megy a kazánba gravitációsan a meleg és visszahűti. Ez is lehet a magyarázat, hogy napi 0,7-0,9m3 megy el a melegvízre

- van cirkulációs vezeték is, szimplán bekötve, egy buta időzítővel, amit csak fél órás időintervallomba lehet csak kapcsolni. 
- ebben az időben is sok a kazán teljesítménye, sűrűn kapcsolgat. Lejjebb venni már nemigen lehet. Rakok majd be egy puffert (még nem tudom mekkorát) oda dolgozik majd a kazán és a fűtési körre rakok szivattyút és keverő szelepet 28-30 fokra állítva és az majd folyamatosan megy majd

- ha meglesz a pufi, lesz majd kollektor is. Tudom nem éri meg, meg hasonlók, de az átmeneti időszakban ha csinál 28-30 fokos vizet, azzal már kifűtőm a házat.

Előzmény: lala1961 (43279)